fbpx
Macszerez Logo

IOS 17 – Mik az újdonságok?

A WWDC-n bemutatták az IOS17 verzió érkező újdonságait. Ezekből hoztuk el az általunk gondolt leglényegesebbeket.

Személyre szabhatóbb hívóképek

Beállíthatjuk mit láthatnak ismerőseink amikor hívjuk őket. Lényegében te szabod meg milyen kép jelenjen meg rólad amikor valakit hívsz. Ezzel kicsit vége a kellemetlen beállított hívóképeknek. Ez persze mindig annak jó aki a képen szerepelt.

Massage újdonságok

Az üzeneteknél ezentúl ha a + gombra kattintunk, az általunk legtöbbet használt funkciók lesznek sorba rendezve, hogy minden azonnal kéznél legyen. Ezen felül tudsz beállítani értesítéseket a családtagok felé, ha valahova megérkezel. Például egy utazás során, amikor hazaértél, vagy az úti célodhoz akkor automatikusan küldi az értesítést szeretteidnek, hogy minden rendben.

Sokaknak a Meta Messenger-ből ismerős lehet az oldalra pöccintős válasz a másik fél üzenetére.. Szerencsére ezt is megkapjuk az új frissítéssel. Persze ez nem egy nagy újdonság, meg majd jönnek a koppintással való vádak, viszont el kell ismerni ha valami jól működik és azt tudni kell alkalmazni. Itt most ez történt.

Az IOS 17-el saját helyzetedet megoszthatod mostantól sokkal könnyebben az üzenetekben is. Ez kicsit összefűződik a már korábban említett értesítéssel. A lényeg, hogy a lokátoron kívül itt is könnyen megosztható a helyzeted a beszélhető partnerekkel. Ez is kicsit a Messenger-hez hasonló funkció, amit örömmel lehet üdvözölni.

Sokan biztos kellemetlennek érzik a hangüzenet meghallgatását nyilvános helyen, vagy csak simán nem akarnak zajt csapni a környezetükben és nincs náluk füles. Ezeknek a felhasználóknak egy nagyon kényelmes funkció fog érkezni. Ugyanis telefonunk képes lesz a hangüzenetet szöveggé alakítani számunkra, így nem kell azt meghallgatni el is tudjuk olvasni. Később pedig meg is hallgathatjuk ha szeretnénk persze.

Azok számára akik sok matricát használnak a hangulatjelekhez hasonlóan össze gyűjtötték egy helyre az összes matricát így könnyebb lesz a válogatás. Sőt! Már saját matricákat is tudunk készíteni a fotóinkból. Ezen felül a matricákat már elhelyezhetjük majd a korrektúra segítségével fotóinkon, dokumentumainkon vagy akár a képernyő fotóinkon, hogy csak párat említsünk a lehetőségek közül.

FaceTime

Mindenki tudja mi az a hangposta igaz? Namármost, az Apple elhozza nekünk a 21. századi hangpostát! Valaki nem tudja fogadni a FaceTime hívásodat? Nem gond, akkor vegyél fel neki egy hang vagy videó üzenetet amit elküldesz neki mint régen a hangpostát.

További újdonságok az IOS 17-ben, hogy telefonunk képes lesz felismerni a gesztusainkat hívás közben, így különböző reakcióinkat 3D effektek fognak követni, például konfetti eső, vagy tűzijáték.

Korábban már láthattuk az apple által bemutatott újdonságok között, hogyan használhatjuk kameraként a telefonunkat Mac készülékünkhöz. Mostantól az Apple Tv-vel is tudjuk használni így a FaceTime hívásokat a TV képernyőjén keresztül is lebonyolíthatjuk.

Egy kis Apple Watch feature

Aki tett már töltőre Apple Watch-ot látott már készenléti kijelző állapotot. Ez az a funkció, amikor látjuk a töltöttségi állapotot, az időt és a következő jelzést.

Mostantól az IOS 17-el a telefonunk is képes lesz erre a funkcióra. Sőt! Sokkal jobban testre is tudjuk szabni, hogy mit láthatunk. Legyen az a naptár, az óra, a zene lejátszó, vagy egy szép emlék. Ez egy hasznos funkció annak is aki például az irodában töltőre rakja maga mellé a telefont. Vagy akár éjszakára olyan helyre teszi töltőre a telefont, hogy rálát, így egy óraként is használhatja például.

Macszerez Apple iOS17

AirDrop

NFC-s névjegykártya? Minek az? Kérdezi az Apple. Cserélj elérhetőségeket a NameDrop segítségével pillanatok alatt. Így mindig nálad van a névjegykártyád. Még Apple Watch-al is!

Sokaknak nosztalgikus érzés lehet majd a másik AirDrop újítás amit kapunk. Régen a Bluetooth előtti időkben sokszor órákra egymás közelében kellet haszni a telefonokat hogy “infrán” átküldjünk egy filmet vagy egy videót a másik telefonjára. Hasonló érzés lesz majd mikor két iPhone-t egymáshoz közel tartva azonnal kezdhetjük az AirDroppot. Az érzet hasonló mint említettük, azonban a gyorsaság ég és föld természetesen.

Fontos és hasznos újítás, hogy ha esetleg eltávolodnánk attól akivel AirDroppolunk, nem szakad meg az adattovábbítás, hanem az interneten keresztül folytatódni fog. Ez egy nagy plusz pont az Apple-nek.

Kapunk továbbá Widget fejlesztéseket, egy újonnan debütáló Napló appot, pontosabb automatikus javítást a billentyűzetben, Safariban jobban el tudjuk különíteni a munkát, tanulást, magánéletet a profilok segítségével.. És ez csak pár újítás a számtalan többiből amit még kapunk az új IOS 17-el. Nem kérdés tehát, hogy egy elég tartalmas és újdonságokban gazdag software-nek ígérkezik az új verzió.

Blog

További cikkek

Értesülj elsőként az Apple újdonságairól!

Hírlevél feliratkozás

MacSzerez Tagság

MacBook és iPhone szupertitkos ötletek  avagy hogyan lépj a következő szintre az Apple világában kézikönyv! Iratkozz fel most!

MacSzerez Tagság

MacBook és iPhone szupertitkos ötletek  avagy hogyan lépj a következő szintre az Apple világában kézikönyv! Iratkozz fel most!