fbpx
Macszerez Logo

Törött iPhone kijelző javítása és megelőzési tippek

Törött iphone

A telefonjaink mindennapi életünk elengedhetetlen részévé váltak, ezért különösen frusztráló, amikor a készülékünk kijelzője megsérül. Egy törött iPhone kijelzője nem csak esztétikai problémát okoz, hanem használhatatlanná is teheti a készüléket. Ebben a cikkben átfogóan bemutatjuk a törött kijelző javításának és cseréjének lehetőségeit, valamint a megelőzés leghatékonyabb módszereit.

Miért érdemes javítani a törött kijelzőt?

A törött kijelző nemcsak a készülék használhatóságát csökkenti, hanem az értékét is. Ha eladásra kerülne a sor, egy sértetlen kijelzővel sokkal jobb árat kaphatsz a telefonodért. Emellett a betört képernyő sérülést is okozhat, ezért mindenképpen ajánlott a javítás. Nálunk percek alatt beszámíthatod régi, használt vagy sérült készülékedet és mi felvásároljuk minél magasabb áron.

Hogyan történik az iPhone kijelző csere?

  1. Az iPhone kijelzőcseréje a törött kijelző eltávolításával kezdődik, amihez a készüléket szét kell szerelni. 
  2. A külső csavarokat eltávolítják, majd a ragasztást melegítéssel feloldják és a kijelzőt óvatosan körülvágják. 
  3. Ezután a kijelzőre rögzített alkatrészeket leszerelik, majd az új kijelzőre visszahelyezik őket. A ragasztást pótolják, a készüléket szakszerűen visszazárják, és ezzel kész is a javítás. 

Fontos, hogy jó minőségű cserekijelzőt használjunk, ha utángyártott kijelzőt választunk, egy rossz minőségű alkatrész problémákat okozhat.

mobil kijelző javítás

Törött telefon kijelző javítás házilag

Mint ahogy egy tudományos kisérletnél, itt is elmondható, hogy ne próbáld ki otthon szakember segítsége nélkül. Bár sokan próbálkoznak a törött képernyő javításával otthon, ez nem mindig ajánlott. A telefon képernyő cseréje összetett folyamat, és speciális eszközöket igényel. Ráadásul, az Apple készülékek esetében csak a hivatalos szervizek férhetnek hozzá a komplett eredeti alkatrészekhez. Törött kijelző javító folyadék alkalmazása sem ajánlott otthon, mivel célszerű az előzetes bevizsgálás és csak a külső felületi problémákat oldja meg, amely csak az üveg felületét javíthatja.

A kijelző csere költségei

A kijelző csere ára készülékenként változik. Például, egy iPhone 12 kijelzőjének cseréje több tízezer forintba is kerülhet. Érdemes közvetlenül a szervizzel felvenni a kapcsolatot a pontos árakért, üzletünkben azonnal a segítségedre lehetünk, az iPhone 5s készülékektől a legújabb modellekig számíthatsz ránk.

Hogyan védheted a képernyőt az ütésektől?

Először is, nézd meg, hogy van-e biztosításod a telefonra, és hogy az fedezi-e a törött kijelző javítását. A gyártói garancia általában nem terjed ki a fizikai sérülésekre, de egyes biztosítások igen. Amíg a telefonod iPhone szervizben van, érdemes tartalék telefont használni. Ilyen telefont kedvező áron találhatsz például nálunk a MacSzerez.hu oldalon, ahol 30 nap garanciát vállalunk a felújított termékekre.

A mobil kijelző javítása nem egyszerű feladat, de több megoldás is létezik. Fontos a megfelelő védelem biztosítása, és ha szükséges, a szakszerű javítás elvégzése. Ne feledd, a megelőzés mindig jobb, mint a gyógyítás, használj Apple kiegészítőket!

További kérdések:

Az adatok elvesztése egy másik aggasztó kérdés lehet. Ha megfelelően használod a felhő alapú tárolást, akkor az adatok mentéséről gondoskodtál. Az iPhone esetében az iCloud, nyújthat megoldást, viszont ha nem fizettél elő a plusz verzióra, akkor a Google Drive is a segítségedre lehet.

Fontos megérteni, hogy az okostelefonok kijelzője három alapvető összetevőből áll: a kijelző, az érintőképernyő és az üveg. Ha az üveg sérül, de a kijelző és az érintőképernyő épek maradnak, akkor is szükség van a teljes cserére, mert az iPhone kijelzőjében egybeépített a három összetevő.

Az adatok elvesztése egy másik aggasztó kérdés lehet. Ha megfelelően használod a felhő alapú tárolást, akkor az adatok mentéséről gondoskodtál. Az iPhone esetében az iCloud, nyújthat megoldást, viszont ha nem fizettél elő a plusz verzióra, akkor a Google Drive is a segítségedre lehet.

Törött iphone

Blog

További cikkek

Értesülj elsőként az Apple újdonságairól!

Hírlevél feliratkozás

MacSzerez Tagság

MacBook és iPhone szupertitkos ötletek  avagy hogyan lépj a következő szintre az Apple világában kézikönyv! Iratkozz fel most!

MacSzerez Tagság

MacBook és iPhone szupertitkos ötletek  avagy hogyan lépj a következő szintre az Apple világában kézikönyv! Iratkozz fel most!