Megjelentek az új generációs iPadek

Októberben az Apple további új termékeket mutatott be, köztük a 10. generációs iPad-et és a 6. generációs iPad Pro-t. Mindkét modell olyan újdonságokat tartalmaz, amelyek még szórakoztatóbbá és sokoldalúbbá teszik a használatukat.

10. generációs iPad

A 9. generációs iPad 10,2 hüvelykes retina kijelzőjéhez képest, a vadonatúj iPad 10,9 hüvelykes Liquid Retina kijelzővel rendelkezik, amely kitölti a teljes előlapot, ezáltal lehetővé teszi, hogy a felhasználó nagyobb területen végezze el mindennapi feladatait és feledkezzen bele kedvenc filmjeibe, applikációiba, illetve játékaiba. Másik jelentős változás az előző szériához képest a főgomb eltűnése és az iPad felső gombjába épített ujjlenyomatazonosító érzékelő. A 10. generációs iPad, a 8 megapixeles széles látószögű kamera helyett, már 12 megapixeles kamerával felszerelt, amely nem csak fényképezésre és 4K felbontású videók készítésére nyújt lehetőséget, hanem már szkennerként is használható.

Egy régóta várt újdonság is megjelent, amely nem más, mint a 12 megapixeles ultraszéles látószögű fekvő tájolású előlapi kamera, amelynek köszönhetően a videókonferenciák és a FaceTime hívások sokkal kényelmesebben végezhetőek el. Mindkét szériában két hangszórós hangrendszer található, azonban az új modell fekvő tájolású sztereó hangszórói segítségével még élvezetesebb a zenehallgatás és a filmnézés. Az új iPad már A14 Bionic chippel áll rendelkezésre, amely erős teljesítményt biztosít, akár a 4K-s videók szerkesztése közben, akár sorozatnézés közben.

Továbbá, a 10. generációs iPad esetében számottevő újítás a Wi-Fi 6 és az 5G mobilhálózat, amelyek garantálják a csúcsminőségű streamelest és a villámgyors letöltést. Emellett, a korábbi modellektől eltérően az új szériás iPad már nem lightning csatlakozóval rendelkezik, hanem USB-C csatlakozóval, hasonlóan az újabb generációs iPhone-okhoz. Az Apple Pencil kompatibilitást illetően, sajnos az új iPad sem kompatibilis a második generációs Apple Pencil-lel, amely sokak számára érthetetlen. Az új modell 64, illetve 256 GB-os kapacitással elérhető, csak úgy, mint a régi. A színpaletta tekintetében, új, káprázatos színek közül választhatunk, ugyanis a 10. generációs iPad nem csak ezüst színben kapható, hanem sárga, rózsaszín és kék színekben is. Összességében kijelenthetjük, hogy az új, 10. generációs iPad nagy átalakuláson ment keresztül az előző szériához képest, és érdemes lehet elgondolkozni a megvásárlásán.

new ipad

6. generációs iPad Pro

A 6. generációs iPad Pro esetében csak néhány változás fellelhető az 5. generációs iPad Pro-hoz képest. Az új széria, hasonlóan a régihez, 11 és 12,9 hüvelykes Liquid Retina kijelzővel is kapható. Az új modell, csak úgy, mint az előző 12 megapixeles széles látószögű és 10 megapixeles ultraszéles látószögű kamerával rendelkezik, amely biztosítja a tökéletes minőségű fotók és videók készítését. Újdonság, azonban, hogy az új iPad Pro fejlett kamerái már ProRes videók rögzítését is lehetővé teszik. A 6. generációs iPad Pro-ban az Apple chipek új generációja, az M2-es chip található, amely már a SMART HDR 4-et is támogatja, ezáltal garantálva a még élethűbb és részletgazdagabb képek készítését.

Mindezek mellett, az új szériás iPad Pro előlapi kamerája maradt a 12 megapixeles, ultraszéles látószögű, álló tájolású kamera. Ez meglepő lehet, hiszen, ha a 10. generációs iPad tartalmazza az előlapi kamera tájolásával kapcsolatos változtatást, akkor felmerülhet bennünk a kérdés, hogy vajon a 6. generációs iPad Pro miért nem, hiszen a jelentős újítások mindig a Pro esetében figyelhetőek meg. Az 5. és 6. generációs iPad Pro is négy hangszórós hangrendszerrel felszerelt, amely támogatásával kiváló minőségben vehetőek fel a videók és játszatóak le a különböző zenék és filmek. Egyik lényeges változás, a már említett M2-es chip az új iPad Pro tekintetében, amely elképesztő teljesítménnyel és új képességekkel ruházta fel az új modellt. A 8 magos CPU 15%-kal gyorsabb működést, a 10 magos GPU pedig 35%-kal nagyobb grafikai teljesítményt nyújt.

Másik fontos fejlesztés, az eddig sosem tapasztalt gyorsaságú Wi-Fi 6E, ami akár kétszer gyorsabb az előző generációhoz képest. Az új szériás iPad Pro kompatibilis a második generációs Apple Pencil-lel, éppúgy, mint az előző szériás modell. Azonban az Apple Pencil lebegtetés egy teljesen új funkció, amely még gördülékenyebbé teszi az Apple Pencil használatát, hiszen a segítségével lehet látni a ceruza képernyőhöz való közelítésével, hogy pontosan hol fogjuk a kijelzőt megérinteni. A 6. generációs iPad Pro 128, 256, 512, 1 TB, 2 TB-os tárhellyel áll rendelkezésre, és ezüst, illetve asztroszürke színben elérhető. Az új iPad Pro modell esetében nem tapasztalhatunk egetrengető újdonságokat, de aki épp mostanában döntene iPad vásárlása mellett, mindenképpen ez a verzió a javasolt.

ipadpro

Blog

További cikkek

Értesülj elsőként az Apple újdonságairól!

Hírlevél feliratkozás

MacSzerez Tagság

MacBook és iPhone szupertitkos ötletek  avagy hogyan lépj a következő szintre az Apple világában kézikönyv! Iratkozz fel most!

MacSzerez Tagság

MacBook és iPhone szupertitkos ötletek  avagy hogyan lépj a következő szintre az Apple világában kézikönyv! Iratkozz fel most!