fbpx
Macszerez Logo

iPadOS, WatchOS és MacOS

A korábbi írásunkban körüljártuk az IOS17 újdonságait, az iPadOS is szinte ugyanezekkel a feature csomagokkal fog érkezni, így nem szeretnénk magunkat ismételni. Viszont beszéljünk egy kicsit a watchOS és a MacOS újdonságairól.

Még több információ a felhasználó számára.

Az új WatchOS szinte minden rendelkezésre álló helyet kitölt a kijelzőn ami az információkat illeti. Még több widget még látványosabban az óraszámlapokon. Az eddigi appokat újragondolva új designal kapjuk meg, legyen szó a világóráról, a mozgással kapcsolatos appokról, hogy csak kettőt említsünk.

Bemutatkozik az intelligens pakli, ami hasonlóan az iPhone-on lévő widgethez, mindig azokat az infokat jeleníti meg amik a számunkra a legrelevánsabbak. A Digital Crown segítségével, pedig könnyedén tudjuk ezt a paklit pörgetni.

A vezérlőközpontot mostantól bármikor bármelyik appból elérhetjük az oldalsó gomb megnyomásával. Így könnyebb lesz a kezelhetőség.

Számlapok

Nincs új WatchOS új számlapok nélkül. Idén Snoopy az új számlapok főszereplője. Kapunk továbbá egy “Paletta” számlapot, amelyben színátmenetek kombinációit állíthatjuk kedvünk szerint.

Kerékpárosok újdonságai

Bluetooth kompatibilis eszközökkel is tudunk kapcsolódni a még pontosabb adatokért. Az edzésnézetben pedig láthatjuk a teljesítményzónákat, valamint, hogy mi éppen melyik zónába esünk bele edzés közben. Így még több adat áll rendelkezésre, hogy még jobban fejlődhessünk.

A bringás edzés továbbá az élő tevékenység segítségével azonnal megjeleníthető az iPhone-on is. Így nagyobb kijelzőn is láthatjuk az adatokat edzés közben.

Túrázás

Újragondolták az iránytű appot is. A magassági nézetben három dimenzióban is visszanézheted merre jártál, hol volt utoljára hálózatod és még több hasznos infót is megtalálsz rajta. Túrázás közben pedig értesítést is kapni fogsz ha bizonyos magasságokat átléptél. Ezeket a határokat akár te is beállíthatod majd magadnak.

Újdonságokat kapunk még a mentális egészséggel kapcsolatban is. Mérhetjük, hogy mennyi időt töltünk természetes nappali fényben. Az imént felsoroltak alapján nem fogunk végletekig menő újításokat kapni, viszont fontos ráncfelvarrásokat és funkcionalitásbeli javításokat és csiszolásokat kapunk az új WatchOS-el.

MacSzerez Apple iPadOS MacOS WatchOS

MacOS Sonoma

Itt is elmondható, hogy sok minden újítást már felsoroltunk az IOS17-et bemutató írásunkban, de egy pár mondatban elmesélnénk, hogy mire kell számítani az új MacOS kapcsán.

Új képernyő kímélők és háttereket kapunk majd a frissítéssel, de azt hiszem ezzel nem mondtunk el nagy újdonságot.

Az új MacOS-el widgeteket helyezhetünk el az asztalunkon, ezzel még jobban egységesítve az eszközöket. Így már mindenhol használatban lesznek a widgetek. Mikor pedig egy appot használni fogunk ezek a kihelyezett widgetek elhalványodnak a jobb fókusz érdekében.

A MacOS is megkapja a FaceTime újításokat, sokat javulnak az online prezentációk ezáltal, a meetingek minősége és könnyebb lesz megosztani a tartalmat video hívás közben. Természetesen a telefonunkat itt is használhatjuk kameraként.

Ezeken kívül megkapjuk az iMassage újdonságokat, rengeteg biztonsági fejlesztést, a jegyzetek app is fejlődik: már pdf-eket is tárolhatunk, lapozhatunk benne, valamint szinkronba hozhatjuk a pages app-al is.

Ezek és még sok minden más ami ősszel érkezni fog az új software-el. Már alig várjuk, hogy használhassuk az új verziókat. Hamarosan pedig itt a szeptember ami azt jelenti újra keynote! Hamarosan jelentkezünk a részletekkel.

Blog

További cikkek

Értesülj elsőként az Apple újdonságairól!

Hírlevél feliratkozás

MacSzerez Tagság

MacBook és iPhone szupertitkos ötletek  avagy hogyan lépj a következő szintre az Apple világában kézikönyv! Iratkozz fel most!

MacSzerez Tagság

MacBook és iPhone szupertitkos ötletek  avagy hogyan lépj a következő szintre az Apple világában kézikönyv! Iratkozz fel most!