fbpx
Macszerez Logo

Apple Macbook Air 15 – Megérkezett a nagytestvér

Az Apple Macbook Air széria egészen a 2008 óta velünk van. Az idők során több design váltás és méretváltás is történt. Viszont a lényeg nem változott. Az Almás vállalatnál a Macbook Air a belépőszint ha notebookot szeretnénk.

Idén a WWDC-n bemutatásra került a 15” képernyővel felszerelt Macbook Air ami az eddigi Air valaha. Ha mellé helyezünk egy 11” modellt a régi időkből (amik még ma is remek alternatívák az alacsony árkategóriájú használt Apple gépek közül azoknak akik tényleg csak alap szintű felhasználók), mintha Dávidot és Góliátot látnánk.

Ez a széria már rendelkezett 11″ és 13″-os méretben is de most végre megkaptuk a 15″-os változatot is. Remek hír azoknak akik midig is nagyobb kijelzőre vágytak.

Mit is kínál nekünk az Apple által bemutatott új Macbook Air?

Egész pontosan 15,3” Liquid Retina kijelzővel rendelkezik, és természetesen a legújabb Apple silicont kapjuk hozzá az M2-es processzort 10 magos GPU-val már az alapmodellben, valamint 256 GB háttértárat kapunk. Akár 18 órán keresztül is nyomkodhatjuk anélkül, hogy töltésre kellene gondolnunk.

6 hangszórós rendszerrel rendelkezik az igazi hangélményért. Külsőleg pedig a már korábban bemutatott kicsit szögletesebb deign-t kapjuk, ami talán a valaha volt legszebb deign-ja az Air szériának. Színekben ugyanazt az összeállítást kaptuk: Éjfekete, Csillagfény, Asztroszürke, Ezüst.

Portok tekintetében szintén nem történt változás, 2 darab Thunderbolt (USB 4 port), 1 darab 3,5 mm-es jack csatlakozó valamint a Magsafe 3 töltőcsatlakozó található meg rajta.

A dobozban természetesen egy hálózati adaptert, valamint egy a notebook színéhez passzoló szőtt töltőkábelt kapunk a gép mellé.

Macszerez Apple Macbook Air 15

Jobb választás mint a 13 collos Macbook Air?

Nos, alapvetően munkára és tartalomfogyasztásra a legtöbb ember azt mondja a nagyobb mindig jobb. A nagyobb kijelzőn több tartalom fér el, ezáltal kényelmesebb is a használat. A méret hátránya lehet azonban, hogy a mobilitást jobban akadályozza. Természetesen még mindig egy nagyon könnyű és mobil laptopról beszélünk, de megkell említeni, hogy bizony szélesebb és hosszabb (mélyebb) lett: 3,63 cm-el szélesebb, valamint 2,26 cm-el hosszabb (mélyebb) lett az új Air. Becsukott állapotban csupán 2mm-el lett vastagabb, súlyra pedig 0,27 kg-al vagyis, 27 dkg-al kell többet hordoznunk. Ezek ugyan nem nagy eltérések, ha már a különbségekről beszélünk fontos megemlíteni.

A következő szempont a teljesítmény. Ha nagyobb teljesítményt szeretnél, kénytelen leszel megvenni a 15”-os változatot, hiszen az Apple csak ehhez a géphez adja az M2-es processzorját 10 magos GPU-val. Mivel, belépő kategóriáról beszélünk itt nem elérhetőek az izmosabb Apple siliconok. Tehát ez a plafon amit kaphatunk Macbook Air-nél.

Akiknek fontos a jobb hangzás azok behúzhatnak még egy strigulát a pozitívumok közé a 15”-os modell oszlopába, ugyanis míg a 13”-os modell 4 hangszóróval rendelkezik, a 15”-os testvére egy 6 hangszórós rendszert kapott mélynyomókkal.

Akkumulátorból is nagyobbat kapunk a 13” modellhez képest, 52,6 watt/óra helyett 66,5 watt/óra. Itt azonban fontos megjegyezni, hogy ez NEM jelent nagyobb üzemidőt, többek között a nagyobb kijelző és a nagyobb teljesítmény miatt.

Míg a kisebb modellnél választhatunk extra opcióként 35W-os töltő adaptert, addig a 15”-os modellnél ez már alap felszereltség.

Végül de nem utolsó sorban az ár. A két modell között 100.000 forint különbség van, a kisebbik alapmodell 529.990 Forintba kerül az Apple oldalán, a nagyobb 15”-os alapmodell pedig 629.000 Forint.

Összegzés

Összességében, egy teljesen korrekt gépet kaptunk ár érték arányban. Viszont fontos megjegyezni, hogy aki intenzívebb felhasználó, főleg munkára használja a gépet annak érdemes megfontolni egy Macbook Pro vásárlását is.

Aki pedig nem szeretne rengeteg pénzt elkölteni egy új laptopra, viszont fontos neki a minőség, valamint a megbízhatóság annak mindenképpen érdemes körülnéznie webshopunkban, ugyanis a Macszereznél csakis kiváló minőségű, bevizsgált modelleket lehet vásárolni.

A cikk után kedvet kaptál egy modell frissítésre? Az sem probléma! Felvásároljuk régi Apple készülékedet, hogy neked azzal ne kelljen vesződni! Hozd be régi készülékeidet és vidd el az utódját tőlünk!

Blog

További cikkek

Értesülj elsőként az Apple újdonságairól!

Hírlevél feliratkozás

MacSzerez Tagság

MacBook és iPhone szupertitkos ötletek  avagy hogyan lépj a következő szintre az Apple világában kézikönyv! Iratkozz fel most!

MacSzerez Tagság

MacBook és iPhone szupertitkos ötletek  avagy hogyan lépj a következő szintre az Apple világában kézikönyv! Iratkozz fel most!