fbpx
Macszerez Logo

MacBook gyári visszaállítás lépésről-lépésre, ha eladnád a gépedet

A MacBook visszaállítása gyári állapotba kiváló módja annak, hogy eladásra készítsd elő vagy egyszerűen csak megtisztítsd gépedet a személyes adataidtól. Ez a folyamat kitisztítja a rendszert, eltávolítja a személyes információkat, és visszaállítja a MacBookot az eredeti gyári állapotba.

Miért fontos a visszaállítás?

Ha el szeretnéd adni a MacBookodat, fontos megbizonyosodni affelől, hogy az új tulajdonos ne férjen hozzá a személyes adataidhoz. Emellett, a gyári visszaállítás segít megszabadulni a felesleges fájloktól és alkalmazásoktól, így ha nem vagy biztos az eladásban, gyorsabbá teheted a rendszeredet.

A következő lépéseket típustól függetlenül tudod alkalmazni, így útmutatónk például egy MacBook Air gyári visszaállítás esetén is hasznos lesz számodra.

macbook gyari visszaallitas

A MacBook alaphelyzetbe állításának lépései

1. Fontos adatok mentése

Először is, bizonyosodj meg róla, hogy minden fontos adatod mentve van. A legjobb megoldás az adatok biztonsági másolatának elkészítése a Time Machine segítségével vagy felhőalapú tárolók használatával.

 

2. Kijelentkezés és kikapcsolás

A következő lépés, hogy kijelentkezz minden fiókból és bezárd az összes futó alkalmazást. Ha ezekkel megvagy, kapcsold ki a MacBookot!

 

3. Gyári visszaállítás indítása

Kapcsold be a gépet és tartsd lenyomva a ‘Command (⌘)’ és az ‘R’ gombokat, amíg meg nem pillantod a földgömböt vagy az Apple logót! Ez elindítja a visszaállítási módot. 

Válaszd ki a “Disk Utility” (Lemezsegéd) lehetőséget, és formázd újra a merevlemezt.

4. macOS újratelepítése

A “Disk Utility” bezárása után válaszd a “Reinstall macOS” (macOS újratelepítése) lehetőséget a visszaállítási menüből, majd kövesd az utasításokat a telepítés befejezéséig!

5. Beállítások újrakonfigurálása

Miután a telepítés befejeződött, kövesd az utasításokat a macOS beállításához, mint egy új eszköz esetében.

macbook alaphelyzetbe allitas

Összegzés

A MacBook visszaállítása gyári állapotba fontos lépés a személyes adatok védelme és a gép frissítése szempontjából egyaránt. Kövesd a lépéseket és ne felejtsd el menteni az adataidat, hogy MacBookod újra készen álljon az újboli  használatra vagy az értékesítésre.

 

Ha szeretnél biztosra menni, érdeklődj szakértőinktől vagy térj be szervizünkbe és bízd ránk MacBookod javítását!

 

Megválnál gépedtől vagy egy újabbra váltanál? Nálunk mindkettőre van lehetőséged! A MacSzerez többek közt használt MacBook felvásárlásával, illetve más Apple készülékek beszámításával is foglalkozik. Válogass szolgáltatásaink közül! 

macbook air gyari visszaallitas

Blog

További cikkek

Értesülj elsőként az Apple újdonságairól!

Hírlevél feliratkozás

MacSzerez Tagság

MacBook és iPhone szupertitkos ötletek  avagy hogyan lépj a következő szintre az Apple világában kézikönyv! Iratkozz fel most!

MacSzerez Tagság

MacBook és iPhone szupertitkos ötletek  avagy hogyan lépj a következő szintre az Apple világában kézikönyv! Iratkozz fel most!