fbpx
Macszerez Logo

A macOS frissítése és újratelepítése

A macOS frissítése és újratelepítése: Útmutató a legújabb macOS verziókhoz

A macOS operációs rendszer frissítése vagy újratelepítése kritikus lépés lehet a Mac számítógép optimalizálásában, biztonságának fenntartásában, és az új funkciók kihasználásában. Ebben a cikkben összeszedtük a legfontosabb lépéseket és tippeket, amelyek segítségével könnyedén frissítheted vagy újratelepítheted a macOS-t, beleértve az új macOS Sonoma verziót is.

mac os verziok

A macOS frissítés és letöltés

A macOS-verzió azonosításához válaszd ki az Apple menüben található “A Mac névjegye” opciót. A megjelenő ablakban látható a telepített macOS verziója és buildszáma.

A frissítési folyamat általában egyszerű: nyisd meg a rendszerbeállításokat MacBook Air, MacBook Pro, vagy egyéb Mac eszközök esetén, válaszd a Szoftverfrissítést, és kövesd a képernyőn megjelenő utasításokat a legújabb macOS letöltéséhez és telepítéséhez! 

Az Apple rendszeresen ad ki frissítéseket, beleértve a biztonsági javításokat és az új funkciókat is, mint például a legújabb macOS Sonoma verzióban rejlő újítások.

Ha elérhető az új szoftver, válaszd az “alverziós” vagy “főverziós” frissítést! Ellenkező esetben a Mac naprakész. A telepítés előtt adj meg adminisztrátori jelszót, ami a bejelentkezési jelszavaddal egyezik. A telepítés közben a Mac újraindulhat. Ha probléma merül fel, kövesd a szoftverfrissítés útmutatásait!

A macOS telepítés és újratelepítés

A macOS újratelepítése szükséges lehet, ha rendszerhibák merülnek fel, vagy ha egyszerűen tiszta lappal szeretnénk indulni. Az újratelepítéshez használd a macOS Visszaállítást, amely lehetővé teszi az operációs rendszer internetről történő telepítését. 

  1. Indítsd újra a gépet, és tartsd nyomva a megfelelő billentyűkombinációt például “Command+R” a visszaállítási lehetőségek eléréséhez!
  2. Válaszd a “macOS újratelepítése” opciót, és kövesd az utasításokat a rendszer telepítéséhez! 
  3. Fontos, hogy ne kapcsold ki a gépet a telepítés során! Ha problémák merülnek fel, például a telepítő nem látja a lemezt, előfordulhat, hogy először formázni kell azt.

Törölheted a rendszerlemezt a lemezkezelő segítségével, ami különösen ajánlott, ha a gépet eladnád. Ez a lépés biztosítja, hogy a személyes adataid ne maradjanak a gépen. 

A Macszerez.com-on az Apple termékek vásárlásán és az Apple szerviz szolgáltatásainkon kívül Apple készülékek beszámítására és felvásárlására is van lehetőség. Segítünk abba, hogy Apple terméked megfelelő átvizsgálás és szervizeléssel kerüljön új kezekbe.

mac os ujratelepitese

A macOS legújabb verziója: Sonoma

A MacOS Sonoma az Apple legújabb operációs rendszere, amely új szintre emeli a felhasználói élményt, a biztonságot és a teljesítményt. Mindig érdemes a legújabb macOS verzióra frissíteni az optimalizált teljesítmény és a legújabb funkciók kihasználása érdekében.

A macOS Sonoma, 14-es verzió, sok újítást hozott. Kompatibilis a 2019-es vagy újabb iMac, iMac Pro 2017, MacBook Air és Pro 2018, Mac Mini 2019, valamint a Mac Pro 2019 modellekre. Lenyűgöző képernyővédők, adaptív widgetek, és fejlett videokonferencia funkciók jellemzik. 

A Safari és jelszavak terén is számos újítás történt, és az üzenetkezelés is megújult. A Játék mód optimalizálása és az AirPods fejlesztései mellett a felhasználók adatvédelme is kiemelt figyelmet kapott.

Apple Garancia Ellenőrzés

Mielőtt bármilyen jelentősebb frissítést vagy újratelepítést végzel, érdemes ellenőrizni az Apple termékeid garanciális állapotát. Ez információt nyújt, hogy számíthatsz-e támogatásra vagy javításra az Apple-től, ha a frissítési vagy újratelepítési folyamat során probléma merülne fel.

mac os frissites

Blog

További cikkek

Értesülj elsőként az Apple újdonságairól!

Hírlevél feliratkozás

MacSzerez Tagság

MacBook és iPhone szupertitkos ötletek  avagy hogyan lépj a következő szintre az Apple világában kézikönyv! Iratkozz fel most!

MacSzerez Tagság

MacBook és iPhone szupertitkos ötletek  avagy hogyan lépj a következő szintre az Apple világában kézikönyv! Iratkozz fel most!