Macszerez Logo

Új iPhone SE 3: Geekbench teszt

Előzmények

Még csak pár napja, hogy bemutatta az Apple az iPhone SE 3-at, azonban már sikerült lefuttatni rajta egy Geekbench tesztet, ami sokat elárul az újdonság teljesítményéről. 

Már sokan várták az újabb, de alacsonyabb árkategóriába tartozó új iphone SE-t, mely bejelentése múlt héten kedden meg is történt az Apple március 8.-i sajtórendezvényén. Kereskedelmi forgalomba ugyan csak kicsit később kerül, de sokakat izgat, hogy a viszonylagosan megfizethető ár mellé milyen teljesítmény tartozik.

Az új iPhone SE

Mint ahogy azt korábbi cikkünkben írtuk, a következő frissítéseket fogja tartalmazni az új iPhone SE

Az Apple 2022-re frissítette az iPhone SE-t megkapta ugyanazt a A15 Bionic processzort, mint ami az iPhone 13-ban található, valamint 5G-támogatással és továbbfejlesztett kamerákkal.  A15 Bionic azt jelenti, hogy a legújabb számítógépes fényképezési technikákat alkalmazza a jobb bőrtónus és a jobb teljesítmény érdekében gyenge fényviszonyok között. A frissített processzor teljesítményét tekintve a legjobb csúcstelefonok közé teszi. A 2022-es iPhone SE 4,7 hüvelykes kijelzőt kapott, az előlapon továbbra is ott a klasszikus home gomb, a hátlapon pedig egyetlen 12 megapixeles kamera és az Apple logó kapott helyet. A piros, fehér és fekete színekben érkező iPhone SE 64 GB-os verziója 195 ezer forint, a 128 GB-os modell 215 ezer forint, míg a 256 gigás 255 ezer forint.

Az Apple állítása szerint az iPhone SE javította az akkumulátor élettartamát is.

Iphone SE

Geekbench teszt

A teljesítményt nézve már egy előzetes tesztet le is futtattak, ugyanis valakinek sikerült megszereznie egy új iPhone SE-t, mindössze két nappal az exkluzív bejelentés után le is futtatott rajta Geekbench tesztet. A telefon valóban figyelemre méltó teljesítményt produkált: az egymagos pontszáma 1695, a többmagos pedig 4021 lett. Ezek a számok rendesen meghaladják elődjét, a második generációs iPhone SE pontjait, amelyek jobb napokon átlagosan 1300 és 3300 körüliek voltak.

 

iPhone SE Geekbanch teszt
@Geekbanch

Ami az iPhone 13-mal való összehasonlítást illeti, az 1674, illetve 4484 pontot ért el. Természetesen vannak különbségek, de valószínűtlen, hogy ez a napi használat során érzékelhető lesz.

Szóval, mondhatjuk, hogy elég ütős lesz az új iPhone SE 3. Ez persze érthető, hiszen ugyanolyan A15 Bionic dolgozik benne, és ugyanúgy 4 GB a RAM, mint az iPhone 13-ban.

Blog

További cikkek

Értesülj elsőként az Apple újdonságairól!

Hírlevél feliratkozás

MacSzerez Tagság

MacBook és iPhone szupertitkos ötletek  avagy hogyan lépj a következő szintre az Apple világában kézikönyv! Iratkozz fel most!

MacSzerez Tagság

MacBook és iPhone szupertitkos ötletek  avagy hogyan lépj a következő szintre az Apple világában kézikönyv! Iratkozz fel most!