fbpx

Nagy meglepetések az Apple idei első rendezvényén

Március 08.: Az Apple idei első rendezvénye

Az Apple a héten tartotta 2022-es első rendezvényét. Számos bejelentést tettek, ahogy az várható is volt – nézzük mi volt igaz az előzetes híresztelésekből. 

Az új iPhone SE

Az Apple 2022-re frissítette az iPhone SE-t megkapta ugyanazt a A15 Bionic processzort, mint ami az iPhone 13-ban található, valamint 5G-támogatással és továbbfejlesztett kamerákkal.  A15 Bionic azt jelenti, hogy a legújabb számítógépes fényképezési technikákat alkalmazza a jobb bőrtónus és a jobb teljesítmény érdekében gyenge fényviszonyok között. A frissített processzor teljesítményét tekintve a legjobb csúcstelefonok közé teszi. A 2022-es iPhone SE 4,7 hüvelykes kijelzőt kapott, az előlapon továbbra is ott a klasszikus home gomb, a hátlapon pedig egyetlen 12 megapixeles kamera és az Apple logó kapott helyet. A piros, fehér és fekete színekben érkező iPhone SE 64 GB-os verziója 195 ezer forint, a 128 GB-os modell 215 ezer forint, míg a 256 gigás 255 ezer forint.

Az Apple állítása szerint az iPhone SE javította az akkumulátor élettartamát is.

Az előrendelés pénteken nyílik, és március 18-tól lesz elérhető.

Iphone SE

Frissített iPad Air M1-gyel

Bejelentést tettek az iPad Air frissítésére, amelyet utoljára 2020-ban frissítettek. Az Apple szerint a készülék 60%-kal gyorsabb, mint az elődje A14-es chipje, és kétszer olyan gyors, mint a legkelendőbb Windows laptop.

Az előlapi kamerát frissítették 12 megapixeles ultraszéles optikával, amely lehetővé tette a középső funkció használatát, ez pedig automatikusan beállítja a keretet a filmszerűbb videohívásokhoz.

Az új iPad támogatja az 5G-kapcsolatot és a kétszeres USB-C tárolósebességet is. Emellett, a lila szín is bekerült a rendelhető színek közé. Az előrendelés pénteken indul, március 18.-tól lesz elérhető.

M1 Ultra

Az Apple bejelentette az M1 család legerősebb chipjét: az M1 Ultra-t.

Lényegében arról van szó, hogy két M1 Max-ból áll, amelyeket egy speciális “UltraFusion” csatlakozási technológiával tartanak össze.

m1 ultra

Összességében a chip 20 magos CPU-val 64 magos GPU-val és 32 magos Neural Engine-rel rendelkezik (nem mellesleg az M1 nép nyolcszor gyorsabb így a teljesítménye). Természetesen ez az optimalizálástól függ, ahogy azt az M1 Pro és a Max esetében is láttuk.

Mac Studio

A Mac Minit erősebb változattal frissítették, a Mac Studio képében.

Ami a dizájnt illeti, alapterülete 7,7 hüvelyk négyzet, magassága pedig 3,7 hüvelyk. A trendet követve Négy Thunderbolt 4 portot, két USB-A portot, egy SD kártyanyílást, egy 10 GB-os Ethernet portot, egy HDMI portot kínál. Ezen kívül van még két USB-C portja az előlapon (Thunderbolt 4 az Ultra-n) és egy SD-kártyanyílás.

Stúdió hirdetés

Az Apple új monitort jelentett be a Mac Studio számára: a Studio Displayt.

Mac Studio mac mini

Ez egy nagy teljesítményű, 27 hüvelykes monitor 5K Retina felbontással, 600 nites fényerővel, True Tone támogatással és tükröződésmentes bevonattal.

A monitor egy 12 MP-es ultraszéles kamerát is tartalmaz, amely támogatja a Center Stage-t, valamint 6 hangszórót, amelyek támogatják a Spatial Audio és a Dolby Atmos funkciót. 

Ami a csatlakozást illeti, három 10 Gbps-os USB-C portot és egy Thunderbolt 4 portot kap, amely a Mac számítógéphez csatlakozik, és akár 96 W teljesítményt továbbít. Két állvány választható; A standard opció csak a dönthetőséget támogatja, míg a drágább állvány dőlés- és magasságállítást tartalmaz. A Studio Display március 18-án lesz elérhető. Az előrendelések már lehetségesek.

Új szín: iPhone 13 és iPhone 13 Pro

Érdekesség továbbá, hogy a tavaly piacra dobott iPhone 13 széria is kapott egy színfrissítést, hiszen az iPhone 13 már elérhető sötétzöld, az iPhone 13 Pro pedig „alpesi zöld” árnyalatban is.

zold iphone

Blog

További cikkek

Értesülj elsőként az Apple újdonságairól!

Hírlevél feliratkozás

MacSzerez Tagság

MacBook és iPhone szupertitkos ötletek  avagy hogyan lépj a következő szintre az Apple világában kézikönyv! Iratkozz fel most!

MacSzerez Tagság

MacBook és iPhone szupertitkos ötletek  avagy hogyan lépj a következő szintre az Apple világában kézikönyv! Iratkozz fel most!