fbpx

Milyen termékeket várhatunk az idei tavaszi Apple Event-en?

Mark Gurman: az Apple idei első médiarendezvényén debütálhat az új harmadik generációs iPhone SE, iPad Air 5 és vélhetően az új MAC.

Az Apple már jó ideje minden év tavaszán tart egy eseményt, ahol hivatalosan bemutatják az aktuálisan tervezett újdonságokat. Nincs okunk azt hinni, hogy 2022 más lesz. Tavaly az Apple bemutatta az új M1 iPad Pro (2021), Az Apple TV 4K (2021), az iMac az M1-et és az AirTag-ot,
valamint az új iPhone 12 színeit.

Ha az Apple-nek tavaszi rendezvénye lesz, akkor mikor? És milyen termékeket fog bejelenteni? Összegyűjtöttük azokat az információkat, amit eddig tudunk:

A pletykák szerint az Apple kora tavaszi rendezvényének időpontja március 8.-a lesz. A Bloomberg újságírója, Mark Gurman a legutóbbi cikkében hozta nyilvánosságra ezt a dátumot, aki egyébként Apple jövőbeli terveiről első kézből értesül, így ha valaki tudja, mikorra várhatjuk, akkor az ő lesz.
A dátumnak egyértelműen van relevanciája, a kedd az Apple tipikus eseménynapja egy adott héten, és általában az Apple a márciusi hónapot szokta választani.

De mi a helyzet az új termékekkel?

iPhone SE

Gurman szerint az új iPhone SE lehet az egyik újdonság. A pletykák szerint 5G-s támogatást kapunk a gyorsabb böngészéshez és letöltéshez, és egy új processzort, esetleg az A15-öt az iPhone 13-tól. Nem számítunk jelentős tervezési átalakításra az iPhone SE számára, valószínűleg marad a Touch ID és az iPhone 8 -hoz hasonló kialakítást, amelyen az első telefon alapult. Más lehetséges frissítési területek a kamera fejlesztése és akkumulátorának élettartama.

iPad Air

A Bloomberg újságírója azt is megjegyezte, hogy egy új iPad is érkezik, és bár nem említi, hogy melyik modell, korábban más forrásokból hallottuk, hogy 5G-t és új A15 processzort is fog tartalmazni. Várhatóan nem fog kapni új dizájnt, ugyanis az utolsó frissítéskor nagy átalakításon ment keresztül és
jelentős áremelést is kapott. Más pletykák szerint egy új, 12MP-es ultraszéles előlapi kamerával frissül, amely valószínűleg az iPadOS 15 Center Stage-re épül.

Mac

Ami már izgalmasabb, hogy az Apple még egy tavaszi meglepetésre készül. Gurman korábban megjegyezte, egy új Mac is úton van, M1 Pro és M1 Max chipekkel – a korábbi híresztelések azt sugallták, hogy ez a Mac mini lesz.

Azt azonban ne feledjük, hogy az esemény dátuma megváltozhat a gyártási késések vagy egyéb változások miatt. Ahogy írtuk is, március 8-a egy keddi nap, amely alapvetően összhangban van azzal, amikor általában az Apple a rendezvényeit szokta tartani. Ha a tervek szerint alakul és valóban ekkor lesz esemény, akkor ebben az esetben már nem kell sokat várnunk, hogy megtudjuk, pontosan milyen újdonságokat is hoz majd az idei év. Nincs túl sok idő a meghívók kiküldésére sem, mivel az Apple általában, körülbelül egy héttel korábban értesíti a nyilvánosságot a soron következő eseményről. Amit még tudhatunk, hogy 2022-ben várhatóan csak digitálisan közvetítik, nem pedig
személyes közönséggel, hasonlóan az elmúlt két évben megrendezett többi Apple eseményhez.


A hivatalos bejelentésig tehát még várni kell, mindenesetre érdemes lesz észben tartani a március 8-i dátumot.

Blog

További cikkek

Értesülj elsőként az Apple újdonságairól!

Hírlevél feliratkozás

MacSzerez Tagság

MacBook és iPhone szupertitkos ötletek  avagy hogyan lépj a következő szintre az Apple világában kézikönyv! Iratkozz fel most!

MacSzerez Tagság

MacBook és iPhone szupertitkos ötletek  avagy hogyan lépj a következő szintre az Apple világában kézikönyv! Iratkozz fel most!