Macszerez Logo

Júliusi Apple pletykák

Dübörög a nyár, lassan viszont közeledik az ősz. Ősszel pedig megérkeznek az új apple termékek. Most elhoztunk nektek két népszerű kiegészítőt és az azokkal kapcsolatos pletykákat. Nézzük mik a hírek az új Apple Watch-ról és az AirPods Pro-ról.

Apple watch series 8

Amit eddig tudunk, hogy nagy valószínűséggel 3 modell érkezik idén. Egy standard ami eddig az alap modellként futott, egy új generációs SE és egy a pletykákban csak “Explorer Edition” -ként emlegetett modell, aminek a már tavaly is várt “kockás” designja lesz.

Mi a helyzet az óra belsejében? Nos, az Apple trendeket nézve jogosan várható az S8-as széria, ami minden bizonnyal meg is fog érkezni. Viszont ha visszamegyünk kicsit a múltba kiderül, hogy az Apple Watch Series 5 ugyan egy S5 chippel érkezett, de az a chip ugyanaz volt mint az S4, annyi különbséggel, hogy tettek bele egy iránytűt. A Series 6 és 7 esetében is felfedezhetjük, hogy az S6 és S7 processzorok is egyformák. Most pedig, hogy érkezőben van az S8 azt a pletykát hallani, hogy ugyanaz a processzor lesz mint az S7 na most leegyszerűsítve a 2022 Apple Watch ugyanazt a processzort fogja kapni mint a 2020-as. A teljesítmény tehát körülbelül egyezni fog a két modell esetében.

Persze mondhatjuk, hogy az óra eddig is gyors volt, és nem fontos, hogy ennél is gyorsabb legyen, viszont a 2022-ben lényegében eladnak nekünk egy 2020-as technológiát. Ráadásul ha megnézzük az Apple Watch-ot visszamenőleg a 4. szériáig nem igazán történtek nagy változások. Az 5.-6.-7. szériában azaz 3 év alatt kaptunk egy véroxigén szintmérőt, egy allways-on kijelzőt, iránytűt, és egy picivel nagyobb kijelzőt. Körülbelül ezek a legnagyobb újítások az órával kapcsolatban. Jogosan várják el tehát sokan, hogy 2022-ben valamivel nagyobbat dobjon az apple. Ebben az árkategóriában már valamilyen szinten elvárás, sőt a világ vezető tech cégéről beszélünk akitől azért már megszokhattuk, a nagy dobásokat. Mint például amit megléptek a saját fejlesztésű chippekel a számítógépek terén.

Ráadásul ezek alapján valószínű az üzemidőben sem fogunk érdemi változást tapasztalni, holott az Apple az utóbbi időben főleg a Macbookok terén elképesztő számokat hozott.

Ezek a problémák nem most fognak jelentkezni, hanem amikor már 1-2 éves lesz a termék. Sokkal jobban fognak jelentkezni az elévülés tünetei.

Juliusi Apple pletykak macszerez

Airpods Pro 2

A sokak által nagyon kedvelt AirPods Pro már lassan 3 éve velünk van. Így nem is csoda, hogy lassan érik az új modell, hiszen hacsak a sima AirPods szériát nézzük, ott már a 3. generáció van az emberek zsebében.

Nagy valószínűséggel usb-c porton keresztül lehet majd vezetékesen tölteni a tokot. A pletykák szerint lesz egy mikrofon és egy hangszóró is helyet kap majd a tokon, utóbbi valószínüleg a find my funkció miatt. Előbbire nincsenek konkrétumok. Az oldalán pedig azt beszélik lesz egyfajta “akasztó”, amibe beletudunk fűzni különböző kulcstartókat vagy “nyakba-akasztókat”. Ezek még korai találgatások, a bemutató előtti napokra lefognak tisztázódni nagyvalószínűséggel mi marad és mi megy a pletykákból.

Rebesgetik, hogy hallást javító funkciókat is kaphat a füles, bár erre még konkrét információk nincsenek. Az viszont biztos, hogy ez egy nagyon hasznos funkció lenne a halláskárosultak számára.

A fülhallgató szinte teljesen úgy fog kinézni mint az elődje. A változások a belsejében lesznek észrevehetőek. Vagyis inkább a hangzásban. Nagy valószínűséggel az AirPods 3-nál történt fejlesztéseket alkalmazni fogják, a még-jobb hang élményért. Megmarad az aktív zajszűrés is természetesen és kapni fog finomításokat.

Ami nagy dobás lenne és egyre többet hallani a pletyka videókban és cikkekben, az nem más mint a pulzus / test-hő mérő. Egyre többen állítják, hogy az AirPods Pro ezzel a plusz szenzorral lesz ellátva, így még több információt kaphatunk majd akár a pulzusunkról. Főleg, ha egy Apple Watch-ot is viselünk így még pontosabb eredményekkel látnak majd el eszközeink. Ez tényleg egy nagyon hasznos funkció lenne, de sajnos csak lenne. Úgy fest, hogy ugyan az Apple dolgozik ezen a megoldáson, de sajnos az idei generáció egyenlőre szinte biztos, hogy nem fogja megkapni.

Összességében tehát egy kicsit felturbózott tokot (kinek hasznos kinek nem a findmy bővülés), illetve egy jobb hangzást kaphatunk az új AirPods Pro szériától. Sima AirPods 3-ról nem valószínű, hogy megéri majd váltani. Viszont akinek a korábbi Pro-ja van és szeretne egy jobb hangzást, illetve 1. vagy 2. generációs Airpods-al rendelkezik és beújítana egy nagyobb szintre annak biztosan jó választás lesz.

Blog

További cikkek

Értesülj elsőként az Apple újdonságairól!

Hírlevél feliratkozás

MacSzerez Tagság

MacBook és iPhone szupertitkos ötletek  avagy hogyan lépj a következő szintre az Apple világában kézikönyv! Iratkozz fel most!

MacSzerez Tagság

MacBook és iPhone szupertitkos ötletek  avagy hogyan lépj a következő szintre az Apple világában kézikönyv! Iratkozz fel most!