Gyorsan merül az iPhone-od? Az Apple reagált

Gyorsan merül az iPhone-od? Az Apple reagált

Előzmények

Mostanában sok panasz érkezett különböző online fórumokra, hogy az akkumulátor töltöttsége az iOS 15.4 -es verzió frissítése után a korábbiaknál jóval kevesebb ideig bírja. Mutatjuk, milyen válasszal szolgált az Apple.

iOS 15.4

Az iOS 15 legújabb frissítése, az iOS 15.4-es verzió az elmúlt hetekben vált elérhetővé. Sok érdekes újítást hozott, többek között a telefon arcmaszkban történő feloldásának lehetőségét, változtatott az EU-s oltási igazolvány tárolásán, a SharePlay használatán, sőt rengeteg új emoji is érkezett. A frissítés után az iPhone 13 modellek támogatják a 120 Hz-es animációkat harmadik fél alkalmazásiban, illetve több iPhone-verzió is lehetővé teszi szöveg közvetlen beolvasását a Notes alkalmazásba. Határozottan javasolt a frissítés, nem is elsősorban a fent említettek miatt, hanem inkább azért, mert az iOS 15.4 számos komoly biztonsági problémát is orvosolt.

A frissítést követően jó pár iPhone-os kezdett el panaszkodni különböző online fórumokon, hogy az eszköz akkumulátora hirtelen nem a régi, sokkal hamarabb lemerül, mint korábban. Ezt a fajta problémát általában verziófrissítéssel oldja meg a fejlesztő, azonban ezúttal lehet, hogy nem is lesz szükség ilyenre, legalábbis erre lehet következtetni az Apple válaszából.

iOS 15.4

Apple Support

BGR cikkében olvashatjuk, hogy az Apple Support a hivatalos Twitter-fiókján inti türelemre a felhasználókat: 

Ahogy írják, a jelenség szerintük normális, ugyanis az akku jobban igénybe lehet véve közvetlenül a frissítés után. Akár 1-2 napig is eltarthat, amíg az iPhone alkalmazkodik az új operációs rendszerhez, és utána megszűnnek az akku-gondok. Ha belegondolunk, ez logikus is, hiszen a frissítést követően a telefon egy kis ideig „túlórázhat” a tartalom indexelésével és az akkumulátor újrakalibrálásával. Viszont néhány nappal a frissítés után már mindennek rendben kell lennie.

Az akku-gondok legtöbb esetben az iPhone korától függhetnek. Minél idősebb egy készülék, annál rosszabb az akkumulátorának az állapota, így a frissítést követő problémák is tovább tapasztalhatók az ilyen telefonokon. Azt azért az Apple is javasolja, hogy ha valaki hosszabb ideig jelentős és indokolatlan akku-gondokba ütközik, akkor vegye fel a kapcsolatot az ügyfélszolgálatukkal. Emellett az sem kizárt, hogy valamelyik következő frissítés az akkumulátoros üzemidőn is javítani fog.