fbpx

Apple Watch Series 8

Még ugyan több mint negyed év előttünk áll, de már hallottunk ezt-azt az új apple watch szériáról.

Természetesen ezek még korai információk és találgatások, de a “minta” az, hogy a találhatások nagyrészt be fognak igazolódni. Viszont az is lehet, hogy a tavalyi bemutatóhoz hasonlóan az Apple teljesen rácáfol mindenkire. Azt, hogy ez pozitív vagy negatív ezt mindenki a saját szempontjai szerint dönti el.

Design

Sokan azt találgatták a tavalyi bemutató előtt, hogy kedvenc tech cégünk egy új designon dolgozik az órával kapcsolatban: Letisztult, az iPhone 12-13 szériával, illetve az új iPad szériákkal passzoló lekerekített vonalak, egy teljesen “lapos” kijelző. Sokan az utolsó pillanatig biztosak voltak benne, hogy megtörténik amit jósoltak.

Nos, ez nem így alakult. A Series 7 egy még jobban lekerekített modellként mutatkozott be. Hogy miért alakult ez így? Hát.. az Apple-ön kívül nagy valószínűséggel senki sem tudja. Sokan azt vallják, hogy nem sikerült a kellő minőséget produkálni az új designnal és ezért egyfajta “vészmegoldásként” dobták be a 7-es szériaként megismert modellt.

Idén azt beszélik “nagyobb eséllyel” fog debütálni a már korábban hírbehozott design. Mint mindenki, mi is izgatottan várjuk mi sül ki a végén.

Macszerez Apple Watch Series 8

Méretek

Ross Young kijelző elemző úgy véli, idén lehetséges, hogy 3 méretet is bemutatnak a szokásos kettő helyett. A 41 és 45 mm-es modellekhez képes egy még nagyobb méretet pletykálnak.

Strapabíróság

Az Apple Watch egy nagyon hasznos eszköz. Ugyanakkor, nem egy olcsó árkategóriába tartozik. Ezért sokan félnek is használni bizonyos tevékenységek végzése közben, vagy ha használják is, kénytelenek valamiféle tokot vagy kijelző védőt alkalmazni. Nos idén lehetséges hogy az imént említett felhasználók számára is kínál megoldást a cég. A Bloomberg szerint dolgoznak egy úgynevezett “masszív vázas” változaton, amely sportolóknak, túrázóknak és minden olyan tevékenységet végzőknek szól, akik egy extra strapabíróságra vágynak. Funkciókban egy teljesen normális Watchról beszélhetünk, viszont nagyobb védelemmel és ütésállósággal fog rendelkezni, mint társai.

Egészségügyi funkciók

Az elmúlt években az Apple Watch elindult egy sokak szerint jó úton, ami az egészségügyi funkciókat illeti. Sok pletyka kering ebben a témában. Azt beszélik, hogy a következő modellekbe ezeket a funkciókat szeretné belerakni az Apple: vérnyomás monitorozása, termékenység és alvás nyomon követése, cukorbetegség kimutatása valamint az alvási apnoe észlelése.

Néhány ilyen funkció bekerülhet a 8-as szériába, de nem biztos, hogy az érzékelők technológiája áll-e olyan szinten, hogy ez megvalósítható legyen. A nők egészségügyi szolgáltatásai, az alvásfrissítések, az új fitness lehetőségek és a gyógyszeres kezelés mind olyan funkciók, amelyeket a vérnyomás- és glükózszint-ellenőrzés előtt kell elindítani, amelyek csak 2025-ben vagy később várhatók.

Amit nagyobb valószínűséggel várhatunk az idei modellben az a kezdetleges testhőmérséklet érzékelés. Pontos értékeket nem fogunk kapni, csak azt, hogy magasabb-e vagy alacsonyabb a testhőmérsékletünk a normálnál. Számíthatunk még az alvási aphone észlelésre is, amely a már meglévő véroxigén-érzékelőt használja az észlelésre, viszont itt az akkumulátor élettartamát érintő problémák miatt kérdéses, hogy bekerül-e végül a funkció. Egy új funkció lehet még az autóbaleset észlelés. Elesés érzékelés már van az órában így nem lenne meglepő egy hasonló funkció bevezetése, ami rendkívül hasznos lehet, gondoljunk csak arra, hogy egyedül szenvedünk egy balesetet az éjszaka közepén esetleg a várostól távolabb. Az óránk képes lesz felismerni a helyzetet és segítséget kérni. Javulhat a pitvarfibrillációt érzékelő funkció is, ami a watchOS 9 újdonsága lehet.

Edzés funkciók

Mark Gurman szerint komoly frissítéseket fog tartalmazni az edzés és aktivitás terén az új készülék, bár erről részletes információt még nem publikáltak.

Chip

Szokásosan gyorsaság és teljesítményjavulást várhatunk az idei S8-as chip bemutatásával. Akkumulátor terén az utóbbi évek trendje, hogy az óra inkább tartja az üzemidőt mintsem javulna. Ez annak köszönhető, hogy folyamatosan új és új funkciókat kapunk, ami természetesen plusz energiába kerül. Ennek ellenére az akku teljesítménye marad a korábbiakban megszokott.

Blog

További cikkek

Értesülj elsőként az Apple újdonságairól!

Hírlevél feliratkozás

MacSzerez Tagság

MacBook és iPhone szupertitkos ötletek  avagy hogyan lépj a következő szintre az Apple világában kézikönyv! Iratkozz fel most!

MacSzerez Tagság

MacBook és iPhone szupertitkos ötletek  avagy hogyan lépj a következő szintre az Apple világában kézikönyv! Iratkozz fel most!