fbpx
Macszerez Logo

IOS 15.6

Már letölthető az IOS 15.6

Ugyan sokan már az IOS 16-ot várják, ami hamarosan meg is érkezik. Most még a 15.6-os verziót tölthetjük le készülékünkre. Mutatjuk mit hoz a frissítés.

Safari

A 15.6 verzió egy körülbelül 550 MB-os csomag. Mit is tartalmaz? Kezdjük a Safari-val. Lépjünk be a beállításokba, azon belül válasszuk ki a Safari-t majd miután legörgetünk és kiválasztjuk az előzmények és Webadatok törlése funkciót egy plusz opciót kapunk majd, miszerint kiválaszthatjuk, hogy zárja be az összes megnyitott ablakot, vagy hagyja őket nyitva és csak az adatokat törölje. Ez a lehetőség nincs hatással a csoportos lapjainkra.

Továbbra is Safari téma. Orvosoltak egy olyan hibát, ami során ha egy adott lapról egy másik megnyitott lapra szerettünk volna átlépni, akkor a megnyitni kívánt lapon egy korábbi munkamenetet jelenített meg. Gyakorlatban ez azt jelenti, hogy rákellet nyomnunk az “előre” nyílra a Safari-ban, hogy visszakerüljünk a kívánt oldalra.

Macszerez Apple Blog IOS 15.6

Dock és Zene alkalmazások

Tegyük fel, Spotify előfizetők vagyunk és az appot a Dock-ban használjuk a jobb sarokban. Aztán kapunk egy ajánlatot, vagy csak ki szeretnénk próbálni az Apple Music-ot, amit korábban letöröltünk a készülékről mert nem használtuk. Felmegyünk az App Store-ban és leszeretnénk tölteni, rá is nyomunk minden oké. Viszont azt vesszük észre, hogy a Spotify App-unk eltűnt a Dock-ból és az Apple zene app-ja elfoglalta a helyét. Ezt a kis bug-ot javítja ki az új frissítés.

Képernyőidő

Mostantól, ha a beállításokban bemegyünk a képernyőidőhöz, és kiválasztunk egy családtagot, a kommunikáció biztonságánál kapunk egy új opciót kommunikáció biztonságának javítása címen.

Könyvek

Az utolsó frissítés óta sok gond volt a Könyvek App-al. Sokszor beakadt, kilépett vagy egyáltalán nem működött. Ezeket a hibákat is orvosolták nekünk.

Tárhely

Voltak olyan felhasználók, akik a tárhely információknál folyamatosan azt látták, hogy nincs elegendő hely, holott nagyon is volt nekik a telefonon. Ezt a bug-ot az IOS 15.6 kijavítja, már nem fogunk ilyen figyelmeztetést kapni. Nem mellesleg pedig gyorsabb is lett ezen része a beállításoknak.

TV

A TV app kapott pár új funkciót amivel élő sport eseményeket indíthatunk újra, állíthatjuk meg, visszatekerhetünk, vagy éppen előre, ha lemaradtunk.

Braille felhasználók

Ezen funkciót használók számára fontos az a hibajavítás amely orvosolja azt a problémát, hogy a telefon nagyon lelassult vagy nem reagált miközben a szövegben navigálnak a Mail appban.

iPad OS

Ugyan nem IOS de az azzal párhuzamosan megjelenő iPad OS 15.6 kijavította azt a hibát, ami során nem tudtuk tölteni a 6. generációs iPad mininket. 

Ezeken felül kaptunk még jópár biztonsági frissítést, valamint a kódokban is történtek változások, de ezek az átlag felhasználónak nem szem előtt zajló változások. A Home app csiszolódott kicsit, nagy változás, ami említésre méltó azonban nem történt.

Teljesítmény és akkuidő

Nincs változás az előző verzióhoz képest. Ugyanazt a teljesítményt tapasztalhatják a felhasználók. Akku teljesítményben sincs változás. Az üzemidő megegyezik az egyel korábbi verziónál tapasztaltakkal.

Érdemes frissíteni?

Röviden: Igen. Semmi hátrány nem származik a telepítésből. Főleg mikor cikkünk íródik már jó pár napja kint van a frissítés és egyenlőre nincsenek negatív visszajelzések. Ha mégis tapasztalnánk bármit, akkor érdemes felvenni a kapcsolatot az Apple Support-al. 6. generációs iPad minivel pedig ez egy kötelező frissítés.

IOS 15.7

Az IOS 15.7 augusztus végére, vagy szeptember elejére várható. A kettő között valószínüleg találkozhatunk még 15.6.1-el is. Az IOS 16 publikus verzióját pedig Szeptember végére várhatjuk.

További cikkekért kövesd Blogunkat folyamatosan! Vásárolnál? Nézz körül Webshopunkban, vagy gyere el személyesen üzletünkbe. Minőségi és bevizsgált Apple termékek széles választékával állunk rendelkezésedre. Akár céges vásárlás esetén is! Elromlott? Az sem probléma! Hozd el hozzánk és mi megjavítjuk  apple készülékedet.

Blog

További cikkek

Értesülj elsőként az Apple újdonságairól!

Hírlevél feliratkozás

MacSzerez Tagság

MacBook és iPhone szupertitkos ötletek  avagy hogyan lépj a következő szintre az Apple világában kézikönyv! Iratkozz fel most!

MacSzerez Tagság

MacBook és iPhone szupertitkos ötletek  avagy hogyan lépj a következő szintre az Apple világában kézikönyv! Iratkozz fel most!