fbpx
Macszerez Logo

Apple Watch 9 és Ultra 2 – Itt az új széria

Mint minden évben az idei őszi keynote alkalmával is bemutatták nekünk az új generációs Apple Watch-okat. Az Apple Watch 9-est, illetve az Apple Watch Ultra frissített verzióját, az Ultra 2-őt. Mik az újdonságok? Megéri-e válatni? Lassuk csak!

Apple Watch 9

Mi minden újdonság került bele az új alapmodellbe? Az idei évben a házon nem történt különösebb módosítás, design szempontból. Az Alu modell esetében pink, midnight, starlight, silver és product red. A rozsdamentes acél ház esetében gold, silver és graphite kivitelek közül választhatunk. Az előző évi modellhez képest tehát a pink színnel bővült a paletta azok számára akik az Alu vázat preferálják.

Azok akik most szánják rá magukat a vásárlásra, az előző éviekhez képest még világosabb kijelzőt kapnak. Az Apple ígérete szerint kétszer világosabb a lett a képernyő, a maximális fényerő eléri a 2000 nit. Valamint akár 1 nit-re is lecsökkenthetjük a háttérvilágítást.

Az S9 új generációs processzor bitangerős, 5.6 milliárd tranzisztorral rendelkezik ez 60%-al több mint az S8-as chip. A négy magos Neural Engine-el kétszer gyorsabb a gépi tanulás, valamint lehetővé teszi többek között az egyik legújabb funkciót a “dupla koppintást”.

Macszerez Apple Blog - Apple Watch 9

Mi is az a “dupla koppintás”?

Az új gesztus alapú vezérlés lehetővé teszi, hogy anélkül érjünk el funkciókat, hogy hozzáérnénk az óra kijelzőjéhez. A hüvelyk és mutató ujjunk kétszer egymás után történő összeérintésével felvehetünk akár bejövő hívásokat, zenét indíthatunk vagy szüneteltethetünk, hogy csak párat említsünk.

Az új processzornak köszönhetően a Siri-diktálás is pontosabb lett. Valamint már kérdezhetjük digitális asszisztensünket olyan egészségügyi adatokról mint például “Hány lépést tettem tegnap?”. A HomePod-dal rendelkezők kényelmesebben hallgathatják zenéiket órájuk segítségével. Nem kell nálunk legyen, telefonunk, nem kell szólnunk sirinek. Az Apple Watch-al vezérelhetjük HomePod-unkat. A Precision Finding már az óránkon is elérhető az új Chipnek köszönhetően Amennyiben nem találnánk a telefonunkat, könnyedén elnavigálhatunk hozzá.

Szíjjak szempontjából továbbra is visszamenőleg minden szíj kompatibilis az új modellel.

Karbon semleges

Az Apple Watch 9 az első Apple Watch ami 100%-ban karbon semleges. Egészen a gyártásról a szállításon át még addig is amíg otthon töltöd a készüléket amennyiben valamelyik sport pánttal választja az újdonsült tulajdonos.

Macszerez Apple Blog - Apple Watch Ultra 2

Apple Watch Ultra 2

Az új generációs Apple Watch Ultra megkapta az összes újítást amit az alap modell is. Belerakták tehát az S9 chippet, képes a “dupla koppintásra” és minden a fentiekben felsorolt újdonsággal rendelkezik.

A házban nem történt változás, illetve a szíjjak is természetesen továbbra is visszamenőleg kompatibilisek mindegyik modellen.

Itt a karbon semlegességre még várni kell, de mindenesetre hatalmas előrelépés az is, hogy az alapmodell (ami egyébként a többet vásárolt) 100%ban karbon semleges.

Az imént bemutatott modellek új árai a következőképpen alakulnak:

  • Apple Watch 9 induló ár: Bruttó 189.990 Forint
  • Apple Watch Ultra 2 ár: Bruttó 379.990 Forint
  • A kínálatban még továbbra is elérhető az Apple Watch SE aminek az induló ára: Bruttó 119.990 Forint.

Összegzés

Megéri válatni? Az Apple Watch 9 mindenképp egy jó választás. Viszont akinek nyolcas vagy hetes szériája van, nem feltétlenül éri meg lecserélni a 9-esre. Kivéve persze ha annyira tetszenek az új fejlesztések. Apple Watch 6-os széria és az alatt már bőven megéri a frissítés, hiszen nagyobb kijelzőnk és lesz a jelenlegihez képest, és persze több év újítása is elérhetővé válik a mostaniak mellett.

Az Apple Watch Ultra felhasználóknak nem ad valószínűleg annyi plusz élményt ez a frissítés. Valamint ilyen árcédula mellett nem is annyira pénztárca barát ár-érték arányban a frissítés. Azoknak persze akik gondolkoznak az alap modell Ultrára cserélésén, azoknak természetesen mindenképpen ezt kell választaniuk az első generációhoz képest.

Azok akik pedig most lépnének be az Apple Watch világába, de nem szeretnének új készüléket vásárolni ezen a linken keresztül elérhetőek prémium, bevizsgált használt Apple Watch modelljeink. Más Apple termékek és kiegészítők pedig ezen a linken találhatóak.

Blog

További cikkek

Értesülj elsőként az Apple újdonságairól!

Hírlevél feliratkozás

MacSzerez Tagság

MacBook és iPhone szupertitkos ötletek  avagy hogyan lépj a következő szintre az Apple világában kézikönyv! Iratkozz fel most!

MacSzerez Tagság

MacBook és iPhone szupertitkos ötletek  avagy hogyan lépj a következő szintre az Apple világában kézikönyv! Iratkozz fel most!