fbpx
Macszerez Logo

2013 iMac 21.5″

99,990 Ft

i5 2.7GHz

8GB RAM (bővítés kérhető)

1TB HDD (bővítés kérhető)

Elfogyott

Megosztás:

Edit Content

Leírás

2013 iMac 21.5″

Használt termékeinkről 0% áfás számlát adunk!

Állapot:

makulátlan

Tartozékok:

Tápkábel

******

Amennyiben van megunt Apple terméked, amelyet szeretnél beszámíttatni, akkor katt ide!

 

Versenyre hívtuk az innovációt. És élhosszal nyertünk.

Amikor leülsz az új iMac elé, hihetetlen élményben lesz részed: mintha megszűnne körülötted a világ, belemerülsz a hatalmas, mutatós kijelző látványába. Ahhoz, hogy ilyen magával ragadó élményt hozhassunk létre, minden határt legyőztünk, minden részletet újragondoltunk, és így fejlesztettük tovább az iMac számítógépet.

Az egybeépített számítógépek etalonja. Minden eddiginél áramvonalasabb. Az első iMac forradalmi újítás volt: egy olyan egybeépített számítógép, amely mindent, a kijelzőt, a processzort, a grafikát, az adattárolót, a memóriát és a többi összetevőt együtt, egy egyszerű, stílusos házban tartalmazott. Azóta számos innovatív fejlesztésen vagyunk túl – és most ismét új szintre léptünk. Az új iMac egyrészt a legfejlettebb, legbriliánsabb kijelzőt kapta, amit valaha asztali számítógépbe építettünk, másfelől a legújabb nagy teljesítményű technológiákat sűrítettük egybe benne. Élein mégis csupán 5 mm a vastagsága, és akár 40 százalékkal kisebb a térfogata az előző generáció modelljeinél. Ehhez páratlan mérnöki teljesítményre volt szükség – és szabadon szárnyaló képzeletre. Új technológiákat hoztunk létre, úttörő gyártási technikákat alkottunk, és a tervezés új útjait járva próbáltunk több mindent sűríteni jóval kevesebb helyre. Innováció a molekulák szintjén is. Mérnökeink számára az új iMac elő- és hátlapjának összeillesztése jelentette az egyik legnagyobb kihívást. A ház olyan vékony, hogy nem lehetett hagyományos módszerekkel egymáshoz forrasztani a darabjait. Így mindenütt ötletek után kutattunk, míg végül megtaláltuk a legalkalmasabbat a dörzs hegesztés nevű módszerben. Ezt gyakran használják repülőgépszárnyakon, segédindító rakéták tankjain és más olyan alkatrészek esetében, ahol nem szabad kockáztatni a meghibásodást. A folyamat intenzív súrlódási hőt és nyomást alkalmazva keveri két alumíniumfelület molekuláit, és ezzel megszakításmentes, precíz, szuper erős kapcsolatot hoz létre köztük. Ugyan nem látható, de az új iMac nem jöhetett volna létre ilyen technológiai megoldás nélkül.

 

Még közelebb a történésekhez. Az új iMac kijelzője nem a fedőüveg mögé, hanem közvetlenül rá van elhelyezve. Az LCD kijelző önmagában is 5 milliméterrel vékonyabb elődjénél. Korszerűsített megoldással, teljes laminálással küszöböltük ki a folyadékkristályos kijelző és az üveg közötti 2 milliméteres hézagot. Ezt eddig senki nem vitte végbe ekkora méretű képernyőn. Talán nem tűnik soknak, de az a néhány milliméter olyan energiát kölcsönöz a megjelenítésnek, mintha a képek ki akarnának törni a kijelzőből. Szemmel látható innovációk. Semmi nem terelheti el a figyelmed a hatalmas, mutatós, 21,5 és27 hüvelykes kijelzőn megjelenő tartalomról. Tényleg semmi, hiszen az új tervezésű kijelzők 75 százalékkal kevésbé csillogóak. Emellett, mivel az LCD panel közvetlenül az üvegen kapott helyet, olyan érzésed lesz, mintha a tartalom már-már kilépne a kijelzőről.

IPS technológia és LED-es háttérvilágítás. Az iMac lenyűgöző kijelzője a lakás minden pontjáról kiválóan mutat. Az IPS technológia szinte minden szögből éles képet ad, nagyszerű színekkel. A LED-es háttérvilágítás pedig azonnali bekapcsolást, egységes fényerőt szavatol, várakozás nélkül. Szóval mindig készen áll, hogy megmutathasd a nyaraláson készült fotókat a családnak. Élénk, élettel teli színek. Mindig. Minden, ami megjelenik a nagy, fényes kijelzőn, a bőr árnyalatától és a sötét árnyékoktól a kék égig és a zöld mezőkig, gazdag, életteli színekben pompázik. És a színek nemcsak életteliek, de természetesek is. A titok nyitja, hogy minden iMac színeit egyenként, csúcstechnológiás spektroradiométerek segítségével kalibráljuk, hogy megfeleljenek a világszerte elismert színszabványoknak.

75 százalékkal csökkentett tükröződés. A teljes laminálásnak egy másik hatalmas előnye is van: megakadályozza a fény tükröződését az LCD-panelről és a kijelzőt fedő üveg hátáról. Emellett annak is megtaláltuk a módját, hogy az üveg külső felületén csökkentsük a tükröződés mértékét anélkül, hogy fel kellene áldoznunk a színmegjelenítés minőségét. A tükröződésgátló bevonat nem a megszokott módon, hanem egy kisebb felületeken, például objektívlencséken és vadászpilóta-sisakokon használt módszerrel kerül az üveglapra: a plazma depozíció nevű precíziós eljárás során atomnyi vékonyságú szilikon-dioxid- és nióbium-pentoxid-rétegeket viszünk fel rá. Az eredmény meghökkentő, 75 százalékos tükröződéscsökkenés – életteli, élethű színek kíséretében.

A harmadik generációs Intel Core processzorokkal működő iMac a termékcsalád eddigi leggyorsabbja. A generáció összes modelljének alapfelszereltsége egy négymagos Intel Core i5 processzor, melyek sebessége 2,7 GHz-től egészen 3,2 GHz-ig terjed.

Teljesen új Nvidia grafika

Az új iMac modellek korszerű, Kepler architektúrára épülő NVIDIA GeForce grafikus processzort is tartalmaznak. Ezzel 60 százalékban képesek növelni a nagy grafikai igényű feladatok végrehajtásának sebességét. 1 Másodpercenként több képkocka jelenik meg a 3D-játékokban, saját HD felbontású videofelvételeidet pedig hihetetlen gyorsan és pontosan szerkesztheted. Egyesével kalibrálva az élethű színekért. Egyik innovatív újításnak sem lenne túlzott jelentősége, ha az iMac kijelzője nem jelenítene meg élénk, élethű színeket. Ezért minden egyes kijelző pontos színkalibráláson esik át, amelyet csúcstechnológiás spektroradiométerekkel végzünk: az egyikkel a gammaértéket, a másikkal a fehér pontot mérjük, egy harmadikkal pedig a másik kettő munkáját ellenőrizzük. A mérőberendezések a világszerte elismert, pontos színszabványoknak megfelelően vannak beállítva.

Még inkább energiatakarékos. Az új iMac nemcsak nagyobb teljesítményű, mint az összes korábbi iMac modell, hanem energiatakarékosabban is működik. Tétlen állapotban, bekapcsolt kijelző mellett 50 százalékkal kevesebb energiát használ. Hardverösszetevői az operációs rendszerrel karöltve dolgoznak a lehető leghatékonyabb energiamegtakarításon. Környezetbarát. A környezetbarát iMac számos veszélyes mérgező anyagtól mentes, így nem tartalmaz higanyt, arzénszármazékokat, brómozott égésgátlókat (BFR) és PVC-t. Alapanyagai, mint például az alumínium és az üveg, a jól újrahasznosítható, újrafelhasználható anyagok közül kerülnek ki. Nagyra értékelt anyagminőség.

Erőfeszítéseink eredményeként az iMac megfelel az Amerikai Egyesült Államok Környezetvédelmi Hivatala által támasztott szigorú energiatakarékossági követelményeknek, és kiérdemelte az ENERGY STAR 5.2 minősítést. A termékek környezeti hatásait az újrahasznosíthatóság, az energiafogyasztás, a tervezés és a kivitelezési folyamat alapján vizsgáló EPEAT-tól is megkapta a legmagasabb fokú, Gold besorolást. Megújult, szuper vékony dizájn. Az élein mindössze 5 mm vastag új iMac figyelemre méltóan hatékony belsőt rejt a lenyűgöző dizájn mögött. Szemet gyönyörködtető, széles kijelző. Újraterveztük: 75 százalékkal csökkentettük a tükröződést, hogy még közelebb érezhesd magad mindahhoz, ami a képernyőn történik.

A legújabb technológiák. A harmadik generációs Intel processzorok, a szupergyors NVIDIA grafika, a Thunderbolt és az áttörő, új adattárolási lehetőségek révén ez az iMac nemcsak az eddigi legvékonyabb, hanem a leghatékonyabb is.
Még hifibb hangzás. Még teltebb dallamok. Bár az iMac háza minden eddiginél vékonyabb, az új beépített hangszórók jobb minőségű hangot sugároznak a korábbiaknál. Tehát ha meghallgatsz egy új albumot, a legújabb filmeket nézed, vagy kedvenc akciójátékodba merülsz, a hangszórók nagyszerű hangélményt és még teltebb hangokat garantálnak. Kettős mikrofon. A mondandód a középpontban. Az iMac két beépített mikrofonja összedolgozik, hogy minden hangodat felfogják, és minden környezeti zajt kiszűrjenek. Ez pontosabb észlelést jelent, amikor a Diktálás funkciót használod, és tisztább hangot a FaceTime- videóhívásokban.

FaceTime HD-kamera a nagy felbontású hívásokhoz.

Az éles, széles formátumú HD-videókkal mindenki képbe kerül. A beépített, 720p felbontású FaceTime HD-kamera révén olyan tiszták lesznek a videohívások, hogy mindannyian ugyanabban a szobában érezhetitek magatokat. iMac gépedről az összes FaceTime-kompatibilis Macet, iPhone, iPad és iPod touch készüléket felhívhatod.

A Multi – Touch két módja:

Válaszd a számodra legjobb vezeték nélküli konfigurációt. Az iMac alapfelszereltségéhez tartozó Magic Mouse egér sima, egyöntetű felületén egyszerű mozdulatokkal irányíthatsz. Bármelyik irányba görgethetsz egy ujjal, a weboldalakon és fényképek sorában lapozással navigálhatsz, és a teljes felületen kattinthatsz szimplán és duplán is. Ha ki szeretnéd használni a Multi-Touch ujjmozdulatok mindegyikét, amelyek olyan ösztönösen, könnyen kezelhetővé teszik az OS X Mountain Lion rendszert, Magic Trackpadet is választhatsz, ha az Apple Online Store-ban vásárolsz iMac számítógépet. Ez az érintésvezérléshez kiváló, üvegborítású eszköz az Apple legnagyobb Multi-Touch érintőpadja. Nagy felületet biztosít a görgetéshez, lapozáshoz, csípő mozdulatokhoz, forgatáshoz és más műveletekhez.


A világ legfejlettebb asztali operációs rendszere:

Az OS X Mountain Lion kiaknázza a Mac számítógépekbe épített lenyűgöző technológia összes lehetőségét. Ösztönösen, könnyen kezelhetővé teszi ezeket az erőteljes gépeket. A Multi-Touch mozdulatok folyamatos, természetes irányításra képesek a segítségével. Egyszerű a keresés, a rendszerezés, a megosztás és gyakorlatilag szinte minden más tevékenység. Az iCloud jóvoltából pedig briliánsan működik együtt a Mac, az iPhone, az iPad és az iPod touch.

Szuper beépített alkalmazások:
Az iMac számítógépeken megtalálod az iLife alkalmazáscsomagot is: az iPhoto szoftverrel rendszerezheted, szerkesztheted és megoszthatod a fényképeidet; az iMovie használatával magad is hollywoodi filmelőzeteseket idéző kisfilmeket készíthetsz; a GarageBanddel pedig nagyszerű a zenélés. A levelezőprogramot is a rendszerrel kapod, csakúgy mint a napi beosztásod kezelésére és a Mac biztonsági mentésére szolgáló szoftvereket. Sőt egy olyan alkalmazást is találsz a gépeden, amelyen keresztül további szoftvereket vásárolhatsz a Mac App Store áruházban.

Bemutatkozik a Fusion Drive. Az új iMac áttörő tárolómegoldása a Fusion Drive. Ez a meghajtó egy nagy kapacitású merevlemezt ötvöz egy nagy teljesítményű flash tárral. A Fusion Drive automatikusan, intelligensen kezeli az adatokat: a gyakran használt alkalmazások, dokumentumok, fotók és más fájlok a gyorsabb flash tárban maradnak, a ritkábban használt elemek pedig a merevlemezre kerülnek. Ennek köszönhetően gyorsabb az indítás, és ahogy a rendszer idővel megtanulja a felhasználói szokásokat, gyorsabban indulnak az alkalmazások, és hamarabb elérhetővé válnak a fájlok is.
iCloud. Minden tartalmad. Minden eszközödön

A legváratlanabb helyzetekben jöhet meg a kedved meghallgatni a kedvenc dalodat vagy újra megnézni egy filmet. Ha használod az iCloud szolgáltatást, minden eszközödre automatikusan, már a vásárlás pillanatában letöltetheted az iTunes programmal az újonnan megvásárolt szerzeményeket. A korábban vásárolt zenei tartalmat és filmeket szintén mindegyik készülékedről elérheted, méghozzá vezeték és szinkronizálás nélkül.

A Fotóadatfolyam révén az egyik iOS készülékeden készített fotók automatikusan megjelennek az összes többi eszközödön, a Mac számítógépeket és a PC-ket is beleértve. Ha digitális fényképeződről letöltöd az új fotókat a számítógépedre, az iCloud Wi-Fi hálózaton keresztül másolatot küld iPhone, iPad és iPod touch készülékedre. A friss képeket akár nagy képernyős televízióra is kivetítheted az Apple TV használatával. Nincs szinkronizálás, nincs szükség e-mail mellékletekre, sem fájlátvitelre. A képek egész egyszerűen ott lesznek azon az eszközön, amelyik éppen a kezed ügyébe esik.

Kezdd az egyik helyen. Fejezd be a másikon.

Mac gépeden, iPhone, iPad és iPod touch készülékeden is hatásos dokumentumokat és prezentációkat készíthetsz. Az iCloud segítségével pedig mostantól Mac számítógépeden és összes iOS eszközödön egyaránt naprakészen tarthatod a dokumentumokat. Nem kell bonyolult fájlrendszerben kezelned, sem rendszeresen egy speciális mappába mentened őket. A dokumentumok – a legfrissebb módosításokkal együtt – az alkalmazásokban tárolódnak, így mindenütt automatikusan megjelennek. Az iCloud beépítetten található meg az olyan alkalmazásokban, mint a Keynote , a Pages vagy a Numbers . Több más iCloud-kompatibilis alkalmazással szintén működik. Így létrehozhatsz például egy teendő listát Mac számítógépeden, és szerkesztheted az iPhone-odon. Vázlatot készíthetsz az iPod touch használatával, amelyet aztán befejezhetsz az iPaden. Vagy elkezdhetsz egy játékot az iPaden, majd ugyanonnan folytathatod iPod touch készülékeden.

Az iCloud naponta menti a menthetőt.

Rengeteg változatos, fontos tartalmat tárolsz iPhone, iPad és iPod touch készülékeden. Az iCloud napi rendszerességgel készít automatikus biztonsági mentést a tartalomról Wi-Fi kapcsolaton keresztül, ha készüléked hálózati áramforráshoz van csatlakoztatva. Neked semmit nem kell tenned. Ha pedig új iOS-készüléket állítasz be, vagy az egyik régebbi készülékeden kell visszaállítanod az adatokat, az iCloud-mentés elvégzi a munka oroszlánrészét. Csak csatlakoztasd a készüléket egy Wi-Fi hálózathoz,  majd írd be az Apple ID azonosítódat és a jelszavadat. Adataid – a megvásárolt zeneszámokkal, filmekkel, alkalmazásokkal és könyvekkel együtt – automatikusan megjelennek a készüléken.
Portok és csatlakozók:
Thunderbolt 
Az aprócska, ám annál sokoldalúbb, ultragyors Thunderbolt port páratlan adatátviteli sebességet és változatos bővítési lehetőségeket kínál. Csatlakoztathatsz hozzá nagy teljesítményű perifériákat, például külső meghajtókat, kamerákat, hang- és videokezelő eszközöket, sőt akár Mini DisplayPort csatlakozós kijelzőket is, ha nagyobb felületre van szükséged. Az összes iMac modellen két Thunderbolt port található. Segítségükkel sokoldalú, funkcionálisan teljes asztali munkaállomást hozhatsz létre.
USB 3 Máris előveheted nyomtatódat, digitális fényképezőgépedet, mobiltelefonodat és külső merevlemezedet – hiszen minden iMac számítógépen négy USB 3 port várja, hogy csatlakoztasd a perifériákat. Az USB 2 portok sebességét megtízszerezni is képes portokra iPhone és iPod készüléket, nyomtatót vagy Apple USB SuperDrive meghajtót is csatlakoztathatsz.

Wi-Fi és Bluetooth A legújabb 802.11n vezeték nélküli technológiának köszönhetően az iMac egyszerűen csatlakoztatható a Wi-Fi hálózatokhoz. 4 A Bluetooth 4.0 vezeték nélküli technológia szintén a rendszerbe építve várja, hogy használatba vedd az Apple Wireless Keyboard billentyűzetet és a Magic Mouse egeret.

A doboz tartalma:

  • iMac
  • A pple Wireless Keyboard billentyűzet
  • Apple Magic Mouse egér
  • Hálózati tápkábel

Így is ismerheti: iMac 21 5 Late 2013 ME 087, iMac215Late2013ME087, iMac 21.5 Late 2013 ME 087

További információk

Évjárat

2013

Kijelző méret

21.5"

Processzor

i5

RAM

8GB

Tárhely
Videókártya

Integrált

Mégtöbb APPLE

További termékek

MacSzerez Tagság

MacBook és iPhone szupertitkos ötletek  avagy hogyan lépj a következő szintre az Apple világában kézikönyv! Iratkozz fel most!

MacSzerez Tagság

MacBook és iPhone szupertitkos ötletek  avagy hogyan lépj a következő szintre az Apple világában kézikönyv! Iratkozz fel most!