Macszerez Logo

WWDC23 – elindult a visszaszámlálás

Kevesebb mint egy hónap és itt van az apple kora-nyári event-je a WWDC23 azaz a Worldwide Developers Conference 2023. Most összefoglaljuk mi várható az eseménytől és mit tudunk eddig.

Várható bejelentések

Az apple nyári eseményén mindig a szoftverek kapják a főszerepet. Az idén Június 5. – 9. között megrendezésre kerülő bemutatón debütál az IOS17, iPadOS 17, macOS 14, watchOS 10, tvOS 17 valamint egy újdonság is az AR/VR headset, de rebesgetnek egy új 15 colos Macbook Air-t is.

AR/VR headset

A WWDC-n való bejelentés időt adhat a fejlesztőknek az appok designolására, tapasztalatok gyűjtésére és mindenre ami csak kellhet, egy sikeres őszi launch-hoz. A következő pletykák láttak eddig napvilágot a headsettel kapcsolatban:

  • Valószínűleg a már az Apple Watch-okon megszokott korona szerű vezérlővel lesz majd ellátva.
  • Dioptriás lencsékkel is elérhető lesz.
  • 4K micro-OLED kijelzők
  • Apple siliconnal vagyis az apple saját fejlesztésű chip-jével fog érkezni.
  • Gesztusok általi vezérlés
  • Írisz szkennelés a hitelesítésekhez
Macszerez Apple Blog WWDC23

15 colos Macbook Air

Mark Gurman szerint az Apple dolgozik egy nagyobb kijelzős Macbook Air-en ami valószínűleg a WWDC-n kerül bemutatásra. M2 chip és többféle GPU variációk várhatóak a gépbe, ami nagy eséllyel nem fog design váltással járni. Magsafe 3 töltés és a szokásos Macbook Air portok fogják jellemezni. Lényegében kijelző méretben lesz egy nagyobb választási lehetőségünk. Azoknak akiknek a legfrissebb Air lapul a tarsolyukban nem érdemes váltaniuk. (kivéve ha szenvednek a 13 colos kijelzőn.) Viszont akik váltáson tanakodnak és eddig csak a kijelző méret tartotta vissza őket azoknak egy remek opció lesz.

Szoftver újdonságok

Szokásosan megkapjuk az ízelítőt az új rendszerekből iOS, iPadOS, macOS, tvOS és watchOS. Az iOS frissítés nem lesz akkora, mint néhány más frissítés, mert az Apple jelentős változtatásra készül az App Store-ban, lehetővé téve az Európában értékesített készülékek oldalbetöltését. Ez az Európai Unió által életbe léptetett szabályozási változásoknak köszönhető, és várhatóan csak az európai iPhone-okra vonatkozik majd.

Összességében amit az eddigiekből tudunk, nem a világ legizgalmasabb keynote-ja lesz az idei WWDC, persze ezt az átlag felhasználók fogják érezni. A fejlesztőknek mindig sok újdonságot és lehetőséget kínálnak az új béta szoftverek és bemutatott fejlesztések.

Blog

További cikkek

Értesülj elsőként az Apple újdonságairól!

Hírlevél feliratkozás

MacSzerez Tagság

MacBook és iPhone szupertitkos ötletek  avagy hogyan lépj a következő szintre az Apple világában kézikönyv! Iratkozz fel most!

MacSzerez Tagság

MacBook és iPhone szupertitkos ötletek  avagy hogyan lépj a következő szintre az Apple világában kézikönyv! Iratkozz fel most!