Nagy meglepetések az Apple idei első rendezvényén

Nagy meglepetések az Apple idei első rendezvényén

Március 08.: Az Apple idei első rendezvénye

Az Apple a héten tartotta 2022-es első rendezvényét. Számos bejelentést tettek, ahogy az várható is volt – nézzük mi volt igaz az előzetes híresztelésekből. 

Az új iPhone SE

Az Apple 2022-re frissítette az iPhone SE-t megkapta ugyanazt a A15 Bionic processzort, mint ami az iPhone 13-ban található, valamint 5G-támogatással és továbbfejlesztett kamerákkal.  A15 Bionic azt jelenti, hogy a legújabb számítógépes fényképezési technikákat alkalmazza a jobb bőrtónus és a jobb teljesítmény érdekében gyenge fényviszonyok között. A frissített processzor teljesítményét tekintve a legjobb csúcstelefonok közé teszi. A 2022-es iPhone SE 4,7 hüvelykes kijelzőt kapott, az előlapon továbbra is ott a klasszikus home gomb, a hátlapon pedig egyetlen 12 megapixeles kamera és az Apple logó kapott helyet. A piros, fehér és fekete színekben érkező iPhone SE 64 GB-os verziója 195 ezer forint, a 128 GB-os modell 215 ezer forint, míg a 256 gigás 255 ezer forint.

Az Apple állítása szerint az iPhone SE javította az akkumulátor élettartamát is.

Az előrendelés pénteken nyílik, és március 18-tól lesz elérhető.

Frissített iPad Air M1-gyel

Bejelentést tettek az iPad Air frissítésére, amelyet utoljára 2020-ban frissítettek. Az Apple szerint a készülék 60%-kal gyorsabb, mint az elődje A14-es chipje, és kétszer olyan gyors, mint a legkelendőbb Windows laptop.

Az előlapi kamerát frissítették 12 megapixeles ultraszéles optikával, amely lehetővé tette a középső funkció használatát, ez pedig automatikusan beállítja a keretet a filmszerűbb videohívásokhoz.

Az új iPad támogatja az 5G-kapcsolatot és a kétszeres USB-C tárolósebességet is. Emellett, a lila szín is bekerült a rendelhető színek közé. Az előrendelés pénteken indul, március 18.-tól lesz elérhető.

M1 Ultra

Az Apple bejelentette az M1 család legerősebb chipjét: az M1 Ultra-t.

Lényegében arról van szó, hogy két M1 Max-ból áll, amelyeket egy speciális “UltraFusion” csatlakozási technológiával tartanak össze.

Összességében a chip 20 magos CPU-val 64 magos GPU-val és 32 magos Neural Engine-rel rendelkezik (nem mellesleg az M1 nép nyolcszor gyorsabb így a teljesítménye). Természetesen ez az optimalizálástól függ, ahogy azt az M1 Pro és a Max esetében is láttuk.

Mac Studio

A Mac Minit erősebb változattal frissítették, a Mac Studio képében.

Ami a dizájnt illeti, alapterülete 7,7 hüvelyk négyzet, magassága pedig 3,7 hüvelyk. A trendet követve Négy Thunderbolt 4 portot, két USB-A portot, egy SD kártyanyílást, egy 10 GB-os Ethernet portot, egy HDMI portot kínál. Ezen kívül van még két USB-C portja az előlapon (Thunderbolt 4 az Ultra-n) és egy SD-kártyanyílás.

Stúdió hirdetés

Az Apple új monitort jelentett be a Mac Studio számára: a Studio Displayt.

Ez egy nagy teljesítményű, 27 hüvelykes monitor 5K Retina felbontással, 600 nites fényerővel, True Tone támogatással és tükröződésmentes bevonattal.

A monitor egy 12 MP-es ultraszéles kamerát is tartalmaz, amely támogatja a Center Stage-t, valamint 6 hangszórót, amelyek támogatják a Spatial Audio és a Dolby Atmos funkciót. 

Ami a csatlakozást illeti, három 10 Gbps-os USB-C portot és egy Thunderbolt 4 portot kap, amely a Mac számítógéphez csatlakozik, és akár 96 W teljesítményt továbbít. Két állvány választható; A standard opció csak a dönthetőséget támogatja, míg a drágább állvány dőlés- és magasságállítást tartalmaz. A Studio Display március 18-án lesz elérhető. Az előrendelések már lehetségesek.

Új szín: iPhone 13 és iPhone 13 Pro

Érdekesség továbbá, hogy a tavaly piacra dobott iPhone 13 széria is kapott egy színfrissítést, hiszen az iPhone 13 már elérhető sötétzöld, az iPhone 13 Pro pedig „alpesi zöld” árnyalatban is.