fbpx

Mit várunk az IOS 16-tól?

Nyakunkon az IOS16, de vajon milyen újdonságokat rejt majd a hamarosan bemutatásra kerülő software?

Először majd Június 6.-én találkozhatunk majd az új rendszerekkel, ekkor tartja ugyanis az Apple a WWDC fejlesztői konferenciáját, melyről mi is be fogunk számolni hamarosan.

Notch nélküli iPhone

Az idei csúcskategória az iPhone 14 Pro és Pro max valószínűleg notch nélkül fog érkezni, ami befolyásolhatja az új rendszer designját is a kijelző felső részében, hiszen több helyet nyertek.

Mit várunk az IOS 16-tól?

Egészség alkalmazás

Valószínűleg bemutatják a Health alkalmazás frissített verzióját, amely kiterjeszti az alváskövetési funkciókat és bevezetnek egy gyógyszerkezelési funkciót. Az Apple egy gyógyszerkezelő eszközt fejleszt, amely lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy beolvassák a pirula palackjaikat az alkalmazásba. Ezeken felül számíthatunk még, a hölgyeknek hasznos funkciók fejlesztésére is.

Notifications

Jelentős fejlesztések várhatóak az értesítések terén, de ezekről egyenlőre nincsenek részletek, hogy ez mit is jelenthet.

Baleset észlelés és vészhelyzeti műholdas szolgáltatások

Korábbi cikkünkben ahol az új Apple Watch-ról írtunk már említettük, hogy az Apple tervez egy olyan funkciót beépíteni a készülékeibe, amely segítségével eszközünk képes észlelni egy autóbalesetet. Baj esetén a telefon tárcsázza a segélyszolgálatot, ahogy ezt már korábban az elesés érzékelés esetén is képes volt.

Pletykákat hallani arról is, hogy hozzáadnának egy vészhelyzeti funkciót az iPhone 14 modellekhez, melyet az IOS 16 is támogatna. Ezzel képesek lennénk SMS-t küldeni olyan esetben is amikor nincs hálózati lefedettségünk.

Szolgáltatások

A techóriás számos új szolgáltatáson dolgozik, mely valószínüleg az új IOS bevezetésével fognak megjelenni. 

Az Apple Pay egy sokak által használt és kedvelt szolgáltatás, mely többek között hazánkban is elérhető. Ezt a szolgáltatást egy úgynevezett “vásárlás most, fizetés később” funkcióval tervezik bővíteni, melynek lényege hogy az Apple Pay vásárlásokat nem azonnal, hanem később, részletekben fizethetik ki az ügyfelek. Ezen kívül egy hardver-előfizetési rendszer is kialakítás alatt van, aminek igénybevételével apple eszközeinket havidíjas fizetés keretében használhatjuk, vagyis nem kell egy összegben megvásárolnunk őket. Ezen szolgáltatás még kidolgozás alatt áll, várhatóan 2022 végén, vagy 2023 elején vezethetik be.

Várhatóan az Apple Fitness+ szolgáltatás is új fitnesz típusokkal fog bővülni.

Kompatibilitás

Egyenlőre még nincsenek hivatalos információk, de a hetedik generációs iPod touch leállítása azt vetíti előre, hogy az Apple valószínüleg megszünteti az iPhone 6S, 6S Plus illetve az első generációs SE támogatását. Ezeken az eszközökön kívül pedig az iPhone 7-es széria is kilátásba került, mivel ezen eszköz is kevesebb mint 3GB RAM-al rendelkezik, csakúgy mint az iPod. Spekulációk szerint ugyanis az IOS16-al a cég valószínűleg alapkövetelményként a 3GB RAM-ot fogja felállítani.

Blog

További cikkek

Értesülj elsőként az Apple újdonságairól!

Hírlevél feliratkozás

MacSzerez Tagság

MacBook és iPhone szupertitkos ötletek  avagy hogyan lépj a következő szintre az Apple világában kézikönyv! Iratkozz fel most!

MacSzerez Tagság

MacBook és iPhone szupertitkos ötletek  avagy hogyan lépj a következő szintre az Apple világában kézikönyv! Iratkozz fel most!