fbpx

Leállíthatja a korábbi, olcsóbb iPhone-ok gyártását az Apple 

Felröppent a hír, miszerint az iPhone 14-ek várhatóan szeptemberi bejelentése után milyen korábbi modellek gyártását állíthatja le az Apple. Az új, idei iPhone SE azonban még közbeszólhat.

Tavaly, miután az Apple bemutatta az iPhone 13-at, a háttérben csendben leállította az iPhone 12 Pro, az iPhone 12 Pro Max és az iPhone XR gyártását. Nem sok kétség fér hozzá, hogy az iPhone 14 modellek idei bejelentése után is lesznek olyan korábbi szériák, melyek kikerülnek a portfólióból.

Érintett modellek

Az iDrop News értesülése szerint elsősorban az iPhone 11 család kerülhet veszélybe. Mint tudjuk, az Apple 2020-ban már leállította az iPhone 11 Pro és az iPhone 11 Pro Max, valamint az iPhone 8 és az iPhone 8 Pro gyártását is, ebben az évben a fennmaradó két iPhone-modellre kerülhet sor. A döntés még nem végleges, ugyanis a híresztelések szerint az iPhone SE 2022 teljesítménye is beleszólhat.

apple-iphone-11

Az új iPhone SE

Az iPhone SE megjelenése után jelentősen megugrott a kereslet az iPhone 11 iránt, vélhetően annak köszönhetően, mert az emberek szívesebben költenek 70 dollárral többet egy jobb megjelenésű, két kamerával és egy viszonylag gyors chippel rendelkező telefonra, mintsem, hogy megvásárolnák SE-t csak az 5G kedvéért – írja az iDrop news. Az új iPhone SE -t márciusban jelentették be,mely az új A15 Bionic chipet tartalmazza, és 5G-kapcsolatot is kínál, de a külső jegyei és a régi stílusú kialakítása miatt egyelőre nem váltotta be az Apple reményeit.

Az iPhone 12 valószínűleg nem fog megszűnni, a 699 dollárról induló modell a mai napig jól megy, és állítólag olcsóbb a gyártása is. Nem mellesleg, az iPhone 14 család megjelenése után akár lejjebb is vihetik az árát. Az iPhone 13-akat továbbra is értékesíteni fogják.

Blog

További cikkek

Értesülj elsőként az Apple újdonságairól!

Hírlevél feliratkozás

MacSzerez Tagság

MacBook és iPhone szupertitkos ötletek  avagy hogyan lépj a következő szintre az Apple világában kézikönyv! Iratkozz fel most!

MacSzerez Tagság

MacBook és iPhone szupertitkos ötletek  avagy hogyan lépj a következő szintre az Apple világában kézikönyv! Iratkozz fel most!