Macszerez Logo

Itt a ráncfelvarrott MacBook Air

A WWDC-t kiveséző cikksorozatunk következő részeként beszéljük egy kicsit az új MacBook Air-ről.

Ha az M1-es Air nem győzött meg mindenkit frissítésről vagy esetleg a váltásról. Hát.. megérkezett a az újabb generáció új külsővel és az M2 Chippel.

Külső

A már 2018 óta jól megszokott design váltotta a 2022-es modell. Portok terén a már megszokott 2 Thunderbolt csatlakozós és 3,5 mm Jack felálláshoz kaptunk a nemrégiben bemutatott MacBook Pro modellnél megismert új generációs Magsafe töltőt. Így nem kell a 2 csatlakozónkból máris egyet feláldozunk mikor töltőre rakjuk a kis erőgépünket. Apropó töltés! Nem kell sűrűn a falhoz láncolnunk a gépet az biztos. Az akku üzemidő akár 18 óra is lehet használat közben. Külsőre kicsit “kockásított” kinézetet kapunk ami szépen illeszkedik ahhoz a képhez amit az Apple mind az iPad-ek mind az iPhone-ok valamint, Apple TV, Studio, iMac vagy akár a Mac Mini terén kínál. Nem is beszélve már a korábban említett MacBook Pro-ról. Egyszóval a MacBook Air is csatlakozott ahhoz a vonalhoz amit már szinte minden készülék képvisel.

Egy igazi pehelykönnyű “nehézsúlyú”. Az M2 chip és úgy alapvetően az apple saját Chipjeinek köszönhetően nagyon kis helyen is elfér az az erő amire nekünk szükségünk van. Az új Air nincs 1,25 kg. Vastagságra csak 1,13 centiméter.

Színekben több választási lehetőségünk van mint a korábbiakban. Négy színben vásárolhatjuk meg: Éjfekete, asztroszürke, ezüst és csillagfény. Így mindenki talál az ízlésének megfelelő modellt. Csakúgy mint elődje az új modellnek sincs szüksége ventillátorra még az izzasztó feladatok elvégzése közepette sem. Némán hajtja végre minden kívánságunk. Az Apple célkitűzéseihez híven az egész ház 100% újrahasznosított alumíniumból készült.

Macszerez - Macbook Air 2022

Ragyogó színek nagyobb méretben.

A kijelző megkapta a már korábban megismert notch-os kialakítást. Ennek köszönhetően nagyobb is lett. Most már 13,6 collon tudunk dolgozni. A maximális fényerőt is megnövelték, egészen 500 nites fényerőt tud produkálni. Színek tekintetében 1 milliárd színt tud megjeleníteni. Éles szövegek, élettelibb és kontrasztosabb fotók és videók. Ezek jellemzik az új MacBook Air kijelzőjét. Ha mindez nem elég, akkor még egy 6K-s kijelzőt is csatlakoztathatunk a Thunderbolt porton keresztül, hogy még jobb legyen a felhasználói élmény.

Output

Az M2 chippel még gyorsabbak lehetünk mint eddig.  Az M1-es társával összehasonlítva akár 1,4x gyorsabb is lehet a munka. ProRes-videók transzkódolása terén pedig 3 szoros a gyorsulás. A korábbi Inteles i5-ös társával szemben pedig folyamattól függően 3,5 – 26 szoros gyorsulással számolhatunk. Tárhely tekintetében a gépet akár 2tb-os SSD-vel is rendelhetjük.

Hangrendszer és kamera

Fejlesztést kaptunk a kamera terén is. A megduplázott, 1080p felbontású FaceTime kamera félhomályban is kiválóan helytáll. Ahhoz, hogy a hangunk mindig a legjobb minőségben hallatszódjon egy hárommikrofonos rendszer áll a rendelkezésünkre. A füleinket pedig egy 4 hangszórós hangrendszer kényezteti amely térbeli hangzásra is képes valamint támogatja a Dolby Atmost is.

Billentyűzet

Klaviatúra terén maradt a jól bevált touch ID valamint a korábbi generációnál megismert Magic Keyboard, viszont a funkcióbillentyű sor már teljes értékű magassággal rendelkezik a kényelmesebb használatért. Kedvenc trackpad-ünk is nagyobb lett így még több helyünk van rajta dolgozni.

Összességében remek vérfrissítést kaptunk.

Ez a gép egy remek választás mindenki számára. Ugyan nem rendelkezik rengeteg portal, de méretei és mobilitása kárpótol ezért. Teljesítményben sem lehet okunk panaszra, hiszen az M2 processzorral évekig kiszolgál minket. Az egyetlen amit sokan negatívumként említhetnek az az ára. Az új Air 599.990 Forinttól indul, ami természetesen elég soknak hangzik és az is. Viszont ha végiggondoljuk mit kapunk ezért az árért, és mennyi ideig hű társunk lehet a gép, akkor rájöhetünk, hogy ár-érték arányban jó vétel. Azoknak akik ritkán használnak számítógépet, vagy felhasználói tevékenységük nagyon alap dolgokból áll, azoknak nem feltétlenül szükséges ezt megvásárolni, de ezt a gépet nem is azon felhasználóknak dobták piacra.

Még ugyan az új gép nincs velünk, de az M1-es előd már egy ideje itt van és jól nagyon is jól teljesít. Nézz be hozzánk üzletünkbe vagy vásárold meg Webshopunkban!

Blog

További cikkek

Értesülj elsőként az Apple újdonságairól!

Hírlevél feliratkozás

MacSzerez Tagság

MacBook és iPhone szupertitkos ötletek  avagy hogyan lépj a következő szintre az Apple világában kézikönyv! Iratkozz fel most!

MacSzerez Tagság

MacBook és iPhone szupertitkos ötletek  avagy hogyan lépj a következő szintre az Apple világában kézikönyv! Iratkozz fel most!