Macszerez Logo

Gyorsan merül az iPhone-od? Az Apple reagált

Előzmények

Mostanában sok panasz érkezett különböző online fórumokra, hogy az akkumulátor töltöttsége az iOS 15.4 -es verzió frissítése után a korábbiaknál jóval kevesebb ideig bírja. Mutatjuk, milyen válasszal szolgált az Apple.

iOS 15.4

Az iOS 15 legújabb frissítése, az iOS 15.4-es verzió az elmúlt hetekben vált elérhetővé. Sok érdekes újítást hozott, többek között a telefon arcmaszkban történő feloldásának lehetőségét, változtatott az EU-s oltási igazolvány tárolásán, a SharePlay használatán, sőt rengeteg új emoji is érkezett. A frissítés után az iPhone 13 modellek támogatják a 120 Hz-es animációkat harmadik fél alkalmazásiban, illetve több iPhone-verzió is lehetővé teszi szöveg közvetlen beolvasását a Notes alkalmazásba. Határozottan javasolt a frissítés, nem is elsősorban a fent említettek miatt, hanem inkább azért, mert az iOS 15.4 számos komoly biztonsági problémát is orvosolt.

A frissítést követően jó pár iPhone-os kezdett el panaszkodni különböző online fórumokon, hogy az eszköz akkumulátora hirtelen nem a régi, sokkal hamarabb lemerül, mint korábban. Ezt a fajta problémát általában verziófrissítéssel oldja meg a fejlesztő, azonban ezúttal lehet, hogy nem is lesz szükség ilyenre, legalábbis erre lehet következtetni az Apple válaszából.

iOS 15.4

Apple Support

BGR cikkében olvashatjuk, hogy az Apple Support a hivatalos Twitter-fiókján inti türelemre a felhasználókat: 

Ahogy írják, a jelenség szerintük normális, ugyanis az akku jobban igénybe lehet véve közvetlenül a frissítés után. Akár 1-2 napig is eltarthat, amíg az iPhone alkalmazkodik az új operációs rendszerhez, és utána megszűnnek az akku-gondok. Ha belegondolunk, ez logikus is, hiszen a frissítést követően a telefon egy kis ideig „túlórázhat” a tartalom indexelésével és az akkumulátor újrakalibrálásával. Viszont néhány nappal a frissítés után már mindennek rendben kell lennie.

Az akku-gondok legtöbb esetben az iPhone korától függhetnek. Minél idősebb egy készülék, annál rosszabb az akkumulátorának az állapota, így a frissítést követő problémák is tovább tapasztalhatók az ilyen telefonokon. Azt azért az Apple is javasolja, hogy ha valaki hosszabb ideig jelentős és indokolatlan akku-gondokba ütközik, akkor vegye fel a kapcsolatot az ügyfélszolgálatukkal. Emellett az sem kizárt, hogy valamelyik következő frissítés az akkumulátoros üzemidőn is javítani fog.

Blog

További cikkek

Értesülj elsőként az Apple újdonságairól!

Hírlevél feliratkozás

MacSzerez Tagság

MacBook és iPhone szupertitkos ötletek  avagy hogyan lépj a következő szintre az Apple világában kézikönyv! Iratkozz fel most!

MacSzerez Tagság

MacBook és iPhone szupertitkos ötletek  avagy hogyan lépj a következő szintre az Apple világában kézikönyv! Iratkozz fel most!