fbpx

Apple szeptemberi bemutató: Megvan a dátum!

Mint minden évben idén is szeptemberben kerülnek bemutatásra az új iPhone-ok, Apple Watch-ok és még sok minden más. Az idei bemutató pedig szeptember 6. kerül megrendezésre. Ezt az információt nem más mint Max Weinbach tette közzé, aki az appletrack.com statisztikája szerint 69% pontossággal büszkélkedhet az apple Leak-ek terén.

Az Apple a gyakorlat szerint az event után 10 nappal értékesíti a telefonjait, ami azt jelenti, hogy szeptember 16.-tól lesz kapható az iPhone 14 széria. A beszámolók szerint a korábbiakhoz hasonlóan megint egy virtuális eseményről beszélhetünk, vagyis egy előre rögzített és megvágott bemutató lesz. A dátumok természetesen még változhatnak, nem várt nehézségek, vagy az előállításba csúszó esetleges problémák miatt.

iPhone

Az alap modell két méretben fog érkezni. A nevük nagy valószínűséggel: iPhone 14 és iPhone 14 max lesz. Az előbbi a már megszokott 6,1 coll míg a másik egy új 6,7 collos méretben lesz elérhető. Design szempontjából nem lesz nagy változás, körülbelül arra a megjelenésre számíthatunk amit a 13-as szériánál kaptunk.

A Pro modelleknél szintén két méretet fogunk kapni: Egy 6,1 és egy 6,7 collos kijelzővel felszerelt modell közül választhatunk majd. Maga a ház nem változik az előző évhez képest, viszont az előlap annál inkább: eltűnik a notch és egy teljesen, a kijelző által körbeölelt kamerakivágást kapunk. Egy hosszabb “pirula” alakút és mellette egy “karikát”. Ha megnézzük a telefonok hátulját, ott észrevehetjük majd, hogy a kamera nagyobb lett, hiszen egy 48 magapixeles optikát pakolnak bele a készülékekbe. Ez négyszeres ugrásnak számít a korábbiakhoz képest. Pedig tudjuk, hogy eddig sem volt gyenge a fényképezés terén ez a kategória.

Talán ennek is betudható, hogy miért fog erősebb processzort kapni a pro széria. Igen, a sima 14 és 14 max egy A15 Bionic Chippel lesz ellátva, míg a “nagytesók” egy A16 Bionic-ot kapnak majd.

Macszerez szeptemberi apple event

Apple Watch

Designban, még mindig várhatunk a “kockásított” kialakítására és a sima élekre. Hiszen az alap modell ugyanúgy fog valószínüleg kinézni mint az előző évben a 7. széria. A legnagyobb újítás pedig ha minden igaz egy test hőmérsékletmérő lesz.

Az alacsony töltöttségnél is kapunk újítást, a korábban megszokotthoz képest, amikor csak az időt láthatjuk az óra inkább a fényerőből fog visszavenni, valamint lassabb lesz és esetleg egykét funkciót ki is kapcsol majd a hosszabb akku időtartamért, cserébe viszont használhatóbb marad.

Idén először az Apple tervezi egy Pro modell piacra dobását is, ami már sokkal nagyobb valószínűséggel kaphatja meg a lesimított élekkel rendelkező designt. Mindemellett extrém strapabírósággal fog rendelkezni a készülék. A kijelző is nagyobb lesz, körülbelül 8%-al, valamint az akku kapacitás is nőni fog.

Árban is számíthatunk majd növekedésre, ugyanis a pro modell valószínüleg egy iPhone 14 Pro árával lesz majd egyenértékben.

iPad

Mint minden évben idén is kapunk egy update-et az “olcsó” iPad modellre is. Új design, 5G, usb-c, 10,5 coll. Ezt mindet megkaphatja az új standard iPad ami nem kis újítás az előzőekhez képest. A Design már évek óta ugyanaz volt és jól fog jönni a frissítés. Természetesen abba az irányba fogunk elmozdulni, amely irányba a többi iPad kialakítása tart az utóbbi években: lesimított élek, “kockás” design. Végre kaphatunk 5G-t is a készülékbe, ami 2022-ben még ha belépő kategóriáról is beszélünk, azért ebben az ársávban már alapnak kell lennie. Az usb-c portot pedig szerintem nem is kell megmagyarázni, hogy miért KELL az iPad-re. A nagyobb kijelző egy iPad-en pedig mindig csak pozitívum. Akinek kis kijelző kell az vegyen iPad Mini-t. Valószínüleg a készülékben egy A14-es processzor fog dolgozni.

Blog

További cikkek

Értesülj elsőként az Apple újdonságairól!

Hírlevél feliratkozás

MacSzerez Tagság

MacBook és iPhone szupertitkos ötletek  avagy hogyan lépj a következő szintre az Apple világában kézikönyv! Iratkozz fel most!

MacSzerez Tagság

MacBook és iPhone szupertitkos ötletek  avagy hogyan lépj a következő szintre az Apple világában kézikönyv! Iratkozz fel most!