fbpx

A legújabb Apple fejlesztések: jönnek az M3-as gépek 

Úgy tűnik, belehúz idén az Apple: kilenc Mac modellt tesztel négy különböző M2-alapú lapkakészlettel, de ha ez nem lenne elég, emellett a harmadik generációs chipjével dolgozó gép fejlesztését is megkezdte.

Vélhetően ebből következtethetünk, hogy az új gépeket hónapokon belül bejelenthetik, a Macek közül legalább kettő az év közepe környékén megjelenhet.

Az új Mac gépek között szerepelhet a MacBook Air és a MacBook Pro továbbfejlesztett verziója.

Nézzük, hogy mely modellek jöhetnek számításba: MacBook Air M2 chippel (8 magos CPU, 10 magos GPU), Mac mini M2 chippel (8 magos CPU, 10 magos GPU), Mac mini M2 Pro chippel, belépő szintű MacBook Pro M2 chippel (8 magos CPU, 10 magos GPU), 14”-es MacBook Pro M2 Pro chippel, 14”es MacBook Pro M2 Max chippel (12 magos CPU, 38 magos GPU), 16”-es MacBook Pro M2 Pro chippel, 16”-es MacBook Pro M2 Max chippel (12 magos CPU, 38 magos GPU), Mac Pro a Mac Studióban használt M1 Ultra chip utódjával.

M3 Chip

Ha mindez nem elég, legalábbis  Mark Gurman, a Bloomberg Apple szakértője véleménye szerint egy olyan asztali számítógép is fejlesztés alatt áll, amelyikbe már az Apple harmadik generációs lapkakészlete, az M3 kerül. Ennek megjelenése a jövő év második felére tehető. 

Apple-M3-fejlesztes

Az M3 chip ugyan még csak találgatás szintjén van, de jó néhány dolog már sejthető róla. Például hogy a TSMC frissített, 3 nm-es chiptechnológiáját fogja használni, amely jelentős teljesítmény, illetve hatékonyságjavulás eredményezhet. 

Az ilyen, 3 nm-es eljárásra épülő chipek akár 40 magot is támogathatnak, szemben az eredeti M1-gyel (8 mag), illetve az M1 Próval és az M1 Maxszel (10 mag).  

Az Apple eddig a szabványos M1 chipeket az alacsonyabb kategóriás MacBook Pro, Mac mini és MacBook Air gépeiben használta, míg a magasabb kategóriás MacBook Pro gépek M1 Pro‌ és ‌M1 Max‌ -ot kapták. Ha ehhez hasonlóan terveznek, akkor az alacsonyabb kategóriás M3 chipek az Apple belépő szintű gépeibe kerülhetnek, míg a magasabb kategóriás Macek M3 Pro és M3 Max lapkakészlettel és akár 40 számítási maggal futhatnának.

Blog

További cikkek

Értesülj elsőként az Apple újdonságairól!

Hírlevél feliratkozás

MacSzerez Tagság

MacBook és iPhone szupertitkos ötletek  avagy hogyan lépj a következő szintre az Apple világában kézikönyv! Iratkozz fel most!

MacSzerez Tagság

MacBook és iPhone szupertitkos ötletek  avagy hogyan lépj a következő szintre az Apple világában kézikönyv! Iratkozz fel most!