Júliusi Apple pletykák

Júliusi Apple pletykák

Dübörög a nyár, lassan viszont közeledik az ősz. Ősszel pedig megérkeznek az új apple termékek. Most elhoztunk nektek két népszerű kiegészítőt és az azokkal kapcsolatos pletykákat. Nézzük mik a hírek az új Apple Watch-ról és az AirPods Pro-ról.

Apple watch series 8

Amit eddig tudunk, hogy nagy valószínűséggel 3 modell érkezik idén. Egy standard ami eddig az alap modellként futott, egy új generációs SE és egy a pletykákban csak “Explorer Edition” -ként emlegetett modell, aminek a már tavaly is várt “kockás” designja lesz.

Mi a helyzet az óra belsejében? Nos, az Apple trendeket nézve jogosan várható az S8-as széria, ami minden bizonnyal meg is fog érkezni. Viszont ha visszamegyünk kicsit a múltba kiderül, hogy az Apple Watch Series 5 ugyan egy S5 chippel érkezett, de az a chip ugyanaz volt mint az S4, annyi különbséggel, hogy tettek bele egy iránytűt. A Series 6 és 7 esetében is felfedezhetjük, hogy az S6 és S7 processzorok is egyformák. Most pedig, hogy érkezőben van az S8 azt a pletykát hallani, hogy ugyanaz a processzor lesz mint az S7 na most leegyszerűsítve a 2022 Apple Watch ugyanazt a processzort fogja kapni mint a 2020-as. A teljesítmény tehát körülbelül egyezni fog a két modell esetében.

Persze mondhatjuk, hogy az óra eddig is gyors volt, és nem fontos, hogy ennél is gyorsabb legyen, viszont a 2022-ben lényegében eladnak nekünk egy 2020-as technológiát. Ráadásul ha megnézzük az Apple Watch-ot visszamenőleg a 4. szériáig nem igazán történtek nagy változások. Az 5.-6.-7. szériában azaz 3 év alatt kaptunk egy véroxigén szintmérőt, egy allways-on kijelzőt, iránytűt, és egy picivel nagyobb kijelzőt. Körülbelül ezek a legnagyobb újítások az órával kapcsolatban. Jogosan várják el tehát sokan, hogy 2022-ben valamivel nagyobbat dobjon az apple. Ebben az árkategóriában már valamilyen szinten elvárás, sőt a világ vezető tech cégéről beszélünk akitől azért már megszokhattuk, a nagy dobásokat. Mint például amit megléptek a saját fejlesztésű chippekel a számítógépek terén.

Ráadásul ezek alapján valószínű az üzemidőben sem fogunk érdemi változást tapasztalni, holott az Apple az utóbbi időben főleg a Macbookok terén elképesztő számokat hozott.

Ezek a problémák nem most fognak jelentkezni, hanem amikor már 1-2 éves lesz a termék. Sokkal jobban fognak jelentkezni az elévülés tünetei.

Juliusi Apple pletykak macszerez

Airpods Pro 2

A sokak által nagyon kedvelt AirPods Pro már lassan 3 éve velünk van. Így nem is csoda, hogy lassan érik az új modell, hiszen hacsak a sima AirPods szériát nézzük, ott már a 3. generáció van az emberek zsebében.

Nagy valószínűséggel usb-c porton keresztül lehet majd vezetékesen tölteni a tokot. A pletykák szerint lesz egy mikrofon és egy hangszóró is helyet kap majd a tokon, utóbbi valószínüleg a find my funkció miatt. Előbbire nincsenek konkrétumok. Az oldalán pedig azt beszélik lesz egyfajta “akasztó”, amibe beletudunk fűzni különböző kulcstartókat vagy “nyakba-akasztókat”. Ezek még korai találgatások, a bemutató előtti napokra lefognak tisztázódni nagyvalószínűséggel mi marad és mi megy a pletykákból.

Rebesgetik, hogy hallást javító funkciókat is kaphat a füles, bár erre még konkrét információk nincsenek. Az viszont biztos, hogy ez egy nagyon hasznos funkció lenne a halláskárosultak számára.

A fülhallgató szinte teljesen úgy fog kinézni mint az elődje. A változások a belsejében lesznek észrevehetőek. Vagyis inkább a hangzásban. Nagy valószínűséggel az AirPods 3-nál történt fejlesztéseket alkalmazni fogják, a még-jobb hang élményért. Megmarad az aktív zajszűrés is természetesen és kapni fog finomításokat.

Ami nagy dobás lenne és egyre többet hallani a pletyka videókban és cikkekben, az nem más mint a pulzus / test-hő mérő. Egyre többen állítják, hogy az AirPods Pro ezzel a plusz szenzorral lesz ellátva, így még több információt kaphatunk majd akár a pulzusunkról. Főleg, ha egy Apple Watch-ot is viselünk így még pontosabb eredményekkel látnak majd el eszközeink. Ez tényleg egy nagyon hasznos funkció lenne, de sajnos csak lenne. Úgy fest, hogy ugyan az Apple dolgozik ezen a megoldáson, de sajnos az idei generáció egyenlőre szinte biztos, hogy nem fogja megkapni.

Összességében tehát egy kicsit felturbózott tokot (kinek hasznos kinek nem a findmy bővülés), illetve egy jobb hangzást kaphatunk az új AirPods Pro szériától. Sima AirPods 3-ról nem valószínű, hogy megéri majd váltani. Viszont akinek a korábbi Pro-ja van és szeretne egy jobb hangzást, illetve 1. vagy 2. generációs Airpods-al rendelkezik és beújítana egy nagyobb szintre annak biztosan jó választás lesz.

Értesülj elsőként az Apple újdonságairól!

Hírlevél feliratkozás

MacSzerez Tagság

MacBook és iPhone szupertitkos ötletek  avagy hogyan lépj a következő szintre az Apple világában kézikönyv! Iratkozz fel most!

MacSzerez Tagság

MacBook és iPhone szupertitkos ötletek  avagy hogyan lépj a következő szintre az Apple világában kézikönyv! Iratkozz fel most!