Macszerez Logo

Többet hozhatsz ki majd az órádból. Ez a watchOS 9

Újítások az egészség appban, nagyobb betekintés az alvási szokásokba. Még jobban testre szabható számlapot. Nézzük mit kapunk a WatchOS 9 -től.

Edzés

Még több adatot kaphatunk edzés közben az óránktól. Elég csak elforgatni a Digital Crown-t és részletesen láthatjuk a tevékenységgyűrűinket, pulzuszónánkat, teljesítményünket vagy akár a tengerszint feletti magasságot.

Mit is takarnak a pulzuszónák? Nos, segítenek felmérni, hogy éppen milyen intenzitással edzünk. A  rendszer automatikusan kiszámolja és beállítja az óra viselőjének zónáit az egészségügyi adatok alapján, de magunk is beállíthatjuk az adott tartományokat manuálisan.

Az eddiginél még jobban testre szabhatjuk edzésünket. Beoszthatjuk a pihenőket és a feladatokat, értesítéseket kaphatunk a tempónkról, pulzusunkról és sok más adatról. Beállított célunkat nyomonkövethetjück edzés közben az órán. Sőt! A watchunk diktálja is a tempót a siker érdekében ha úgy szeretnénk.

A gyakran ismételt útvonalakat rögzíti az app és a következő edzés során segít minket, hogy túlszárnyalhassuk előző teljesítményünket. Futás közben pedig beállíthatjuk azt is, hogy láthassuk milyen a lépéshosszunk, mennyi ideig érintjük a talajt vagy éppen mekkora a vertikális oszcilláció (mekkora a függőleges irányú mozgásunk vízszintes irányú edzés során).

Futási teljesítményünk fenntartható szinten maradását már egy mutató is segíteni fogja, ami azonnali információt ad mennyit adunk bele a futásba. Triatlonisták számára pedig egy jó hír: automatikusan vált majd az óránk az úszás, biciklizés és futás között. Fejlesztéseket kapnak továbbá az úszás szerelmesei. Az óra képes lesz új úszásnemként érzékelni az úszódeszkát a medencés úszóedzéseknél.

Az edzések végeztével sem maradunk információ nélkül. Részletes elemzéseket kapunk majd edzésünkről és megnézhetjük miben tudunk fejlődni.

macszerez apple blog watchos 9 1

Gyógyszerek

Az új gyógyszerek app segítségével könnyedén és egyszerűen nyomon követhetjük szedett gyógyszereinket, vitaminjainkat vagy táplálék kiegészítőinket. Állíthatunk értesítéseket, emlékeztetőket a beszedésről, hogy semmi sem maradjon le.

Alvás

Visszanézhetjük majd mennyi időt töltöttünk REM-fázisban, felületes vagy mély alvásban és persze ébren.

Új számlapok

Több új számlap is érkezik majd az új szoftverrel: Metropolisz, testre szabható betűtípussal. Játékidő, Jou Fulton illusztrátor-animátor együttműködésében. A Csillagászat számlat egy megújult változata, ami a kijelző méreteit kihasználva kápráztat el minket. A holdszámlapon több naptár közül is válogathatunk, melyek a holdfáziksokat használnak. Még több komplikációt használhatunk majd számlapjainkon, hogy a lehető legtöbb információ a rendlekezésünkre állhasson. A portré számlapon már kutyák és macskák is szerepelhetnek, valamint szerkeszthetjük a háttérrétegek színárnyalatát.

Színátmenetekkel varázsolhatjuk még egyedibbé a színeket a Kompakt moduláris, Moduláris és Extra nagy számlapokon.

Család funkció

A Podcastok app keresés és hallgatás funkciói közvetlenül az órán elérhetőek lesznek. A Család funkcióval pedig a gyerekek is elérhetik az alkalmazást.

Meghívhatjuk a gyerekeinket is az Othhon alkalmazásba, ahol kezelhetik a HomePod hangszórókat és olyan eszközöket mint a termosztátok vagy éppen a világítás.

A tárca appban felvehetőek és megoszthatóak lesznek lakáskulcsok, szállodai kulcskártyák és sok minden más, hogy a gyerekek is bejuthassanak.

Kisegítő lehetőségek

Fotózni szeretnél? Vagy edzést indítani? “Dupla csípéssel” megoldható. Az óra érzékelni fogja a mozdulatot és automatikusan elindítja a beállítottakat.

Az apple watch tükrözhető lesz az iPhonera, így akinek mozgási nehézségei vagy testi fogyatékossága akadályozza, hogy hozzáférjen az órához, láthatja annak kijelzőjét az iPhone-on. Sőt! Teljes mértében vezérelhető is lesz a telefonról.

Produktivitás

Amikor éppen használod az órát, nem bannerként fognak megjelenni az értesítések, hanem a képernyőt kitöltve, teljes valójában fognak mutatkozni.

A háttérben futó alkalmazások ezentúl a többi app előtt fognak megjelenni a Dockban. Ezáltal egyszerű és gyors lesz hozzájuk a visszatérés.

A naptár még jobb kihasználtsága érdekében az óráról készíthetünk majd naptárbejegyzéseket, és könnyedén léphetünk majd az adott hetekre, napokra.

Mindezek mellet a billentyűzet 6 új nyelvtámogatást kap: francia, német, olasz, japán, portugál, spanyol.

Az új watchOS 9 a Series 4-től felfelé elérhető lesz minden Apple Watchon. A Series 3 tehát kiesik a palettából. Az idén bemutatásra kerülő Watchról már írtunk egy cikket, ide kattintva olvasható. Minőségi használt apple watch modelleket pedig itt tudjátok beszerezni, vagy személyesen üzletünkben.

Blog

További cikkek

Értesülj elsőként az Apple újdonságairól!

Hírlevél feliratkozás

MacSzerez Tagság

MacBook és iPhone szupertitkos ötletek  avagy hogyan lépj a következő szintre az Apple világában kézikönyv! Iratkozz fel most!

MacSzerez Tagság

MacBook és iPhone szupertitkos ötletek  avagy hogyan lépj a következő szintre az Apple világában kézikönyv! Iratkozz fel most!