Többet hozhatsz ki majd az órádból. Ez a watchOS 9

Többet hozhatsz ki majd az órádból. Ez a watchOS 9

Újítások az egészség appban, nagyobb betekintés az alvási szokásokba. Még jobban testre szabható számlapot. Nézzük mit kapunk a WatchOS 9 -től.

Edzés

Még több adatot kaphatunk edzés közben az óránktól. Elég csak elforgatni a Digital Crown-t és részletesen láthatjuk a tevékenységgyűrűinket, pulzuszónánkat, teljesítményünket vagy akár a tengerszint feletti magasságot.

Mit is takarnak a pulzuszónák? Nos, segítenek felmérni, hogy éppen milyen intenzitással edzünk. A  rendszer automatikusan kiszámolja és beállítja az óra viselőjének zónáit az egészségügyi adatok alapján, de magunk is beállíthatjuk az adott tartományokat manuálisan.

Az eddiginél még jobban testre szabhatjuk edzésünket. Beoszthatjuk a pihenőket és a feladatokat, értesítéseket kaphatunk a tempónkról, pulzusunkról és sok más adatról. Beállított célunkat nyomonkövethetjück edzés közben az órán. Sőt! A watchunk diktálja is a tempót a siker érdekében ha úgy szeretnénk.

A gyakran ismételt útvonalakat rögzíti az app és a következő edzés során segít minket, hogy túlszárnyalhassuk előző teljesítményünket. Futás közben pedig beállíthatjuk azt is, hogy láthassuk milyen a lépéshosszunk, mennyi ideig érintjük a talajt vagy éppen mekkora a vertikális oszcilláció (mekkora a függőleges irányú mozgásunk vízszintes irányú edzés során).

Futási teljesítményünk fenntartható szinten maradását már egy mutató is segíteni fogja, ami azonnali információt ad mennyit adunk bele a futásba. Triatlonisták számára pedig egy jó hír: automatikusan vált majd az óránk az úszás, biciklizés és futás között. Fejlesztéseket kapnak továbbá az úszás szerelmesei. Az óra képes lesz új úszásnemként érzékelni az úszódeszkát a medencés úszóedzéseknél.

Az edzések végeztével sem maradunk információ nélkül. Részletes elemzéseket kapunk majd edzésünkről és megnézhetjük miben tudunk fejlődni.

WatchOS 9

Gyógyszerek

Az új gyógyszerek app segítségével könnyedén és egyszerűen nyomon követhetjük szedett gyógyszereinket, vitaminjainkat vagy táplálék kiegészítőinket. Állíthatunk értesítéseket, emlékeztetőket a beszedésről, hogy semmi sem maradjon le.

Alvás

Visszanézhetjük majd mennyi időt töltöttünk REM-fázisban, felületes vagy mély alvásban és persze ébren.

Új számlapok

Több új számlap is érkezik majd az új szoftverrel: Metropolisz, testre szabható betűtípussal. Játékidő, Jou Fulton illusztrátor-animátor együttműködésében. A Csillagászat számlat egy megújult változata, ami a kijelző méreteit kihasználva kápráztat el minket. A holdszámlapon több naptár közül is válogathatunk, melyek a holdfáziksokat használnak. Még több komplikációt használhatunk majd számlapjainkon, hogy a lehető legtöbb információ a rendlekezésünkre állhasson. A portré számlapon már kutyák és macskák is szerepelhetnek, valamint szerkeszthetjük a háttérrétegek színárnyalatát.

Színátmenetekkel varázsolhatjuk még egyedibbé a színeket a Kompakt moduláris, Moduláris és Extra nagy számlapokon.

Család funkció

A Podcastok app keresés és hallgatás funkciói közvetlenül az órán elérhetőek lesznek. A Család funkcióval pedig a gyerekek is elérhetik az alkalmazást.

Meghívhatjuk a gyerekeinket is az Othhon alkalmazásba, ahol kezelhetik a HomePod hangszórókat és olyan eszközöket mint a termosztátok vagy éppen a világítás.

A tárca appban felvehetőek és megoszthatóak lesznek lakáskulcsok, szállodai kulcskártyák és sok minden más, hogy a gyerekek is bejuthassanak.

Kisegítő lehetőségek

Fotózni szeretnél? Vagy edzést indítani? “Dupla csípéssel” megoldható. Az óra érzékelni fogja a mozdulatot és automatikusan elindítja a beállítottakat.

Az apple watch tükrözhető lesz az iPhonera, így akinek mozgási nehézségei vagy testi fogyatékossága akadályozza, hogy hozzáférjen az órához, láthatja annak kijelzőjét az iPhone-on. Sőt! Teljes mértében vezérelhető is lesz a telefonról.

Produktivitás

Amikor éppen használod az órát, nem bannerként fognak megjelenni az értesítések, hanem a képernyőt kitöltve, teljes valójában fognak mutatkozni.

A háttérben futó alkalmazások ezentúl a többi app előtt fognak megjelenni a Dockban. Ezáltal egyszerű és gyors lesz hozzájuk a visszatérés.

A naptár még jobb kihasználtsága érdekében az óráról készíthetünk majd naptárbejegyzéseket, és könnyedén léphetünk majd az adott hetekre, napokra.

Mindezek mellet a billentyűzet 6 új nyelvtámogatást kap: francia, német, olasz, japán, portugál, spanyol.

Az új watchOS 9 a Series 4-től felfelé elérhető lesz minden Apple Watchon. A Series 3 tehát kiesik a palettából. Az idén bemutatásra kerülő Watchról már írtunk egy cikket, ide kattintva olvasható. Minőségi használt apple watch modelleket pedig itt tudjátok beszerezni, vagy személyesen üzletünkben.